Forvist skip med 20.000 tonn eksplosiver ved Andøya

jitse

Lasteskipet «Ruby» ble nylig bortvist fra havnen i Tromsø av politiet. Nå er skipet med den livsfarlige lasten observert utenfor Andøya i Nordland.

Lasteskipet har 20.000 tonn med det eksplosjonsfarlige stoffet ammoniumnitrat om bord og ble derfor bortvist fra Tromsø Havn. Nå har skipet søkt ly utenfor Andøya. Det får Jitse Jonathan Buitnik (SV), varaordfører i Andøy kommune til å reagere.

– Hva er viktige nyheter? Er ikke dette skipets oppankring i Andfjorden verd en kommentar i landspressen? «Det er ikke farlig» sier de. Neivel, hvis det ikke er farlig, hvorfor vil ingen andre ha det i sin fjord? Tromsø ville ikke ha det og nå får det ikke komme til destinasjonen sin heller, raser varaordfører Jitse.

Les også:  LESERINNLEGG: Regjeringen Støre piner og plager nordmenn

Lasten er farlig og eksplosiv, men i tillegg skal skipet være skadet, noe som gjør hele situasjonen prekær.

– Et skadet skip med 20.000 tonn ammoniumnitrat kan tydeligvis ligge i dagevis i Andfjorden. Virker som Andfjorden tror at «ute av synet, borte fra minnet», avslutter en irritert varaordfører.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.