Asylsøkere i Norge får ekstra betalt for ikke å sette på brannalarm

brann

På et asylmottak for enslige mindreårige på Modum i Buskerud måtte brannvesenet rykke ut over 30 ganger i 2017 etter asylsøkere i Norge med vilje utløste brannalarmen. Nå belønnes hver ungdom med 500 kroner ekstra hver måned for ikke å trykke på alarmknappen.

Det er nettavisen Document.no som melder om den økte månedslønnen på Sevalstunet mottak i Modum for enslige mindreårige asylsøkere. På asylmottaket bor det 34 ungdommer som alle skal være under 18 år.

Les også:  Kutte båtforsikringen i vinter? Ikke mye å spare

Hver utrykning på falsk grunnlag fører til et gebyr på 5.000 kr. for Sevalstunet mottak i Modum. Dette utgjør 150.000 kr. i utgifter for 2017. Den ekstra kostnaden håper man nå å kvitte seg med ved å gi hver enkelt ungdom 500 kr. ekstra i måneden for ikke å utløse brannalarmen.

For 34 personer med og 500 kr. i «bot» for falsk brannalarm per stykk i 12 måneder har det kostet mottaket 204.000 kr. i året. Flyktningemottaket sparer dermed over 40.000 kr. hvert år med denne ordningen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.