Asylsøkere i Norge får ekstra betalt for ikke å sette på brannalarm

brann

På et asylmottak for enslige mindreårige på Modum i Buskerud måtte brannvesenet rykke ut over 30 ganger i 2017 etter asylsøkere i Norge med vilje utløste brannalarmen. Nå belønnes hver ungdom med 500 kroner ekstra hver måned for ikke å trykke på alarmknappen.

Det er nettavisen Document.no som melder om den økte månedslønnen på Sevalstunet mottak i Modum for enslige mindreårige asylsøkere. På asylmottaket bor det 34 ungdommer som alle skal være under 18 år.

Hver utrykning på falsk grunnlag fører til et gebyr på 5.000 kr. for Sevalstunet mottak i Modum. Dette utgjør 150.000 kr. i utgifter for 2017. Den ekstra kostnaden håper man nå å kvitte seg med ved å gi hver enkelt ungdom 500 kr. ekstra i måneden for ikke å utløse brannalarmen.

For 34 personer med og 500 kr. i «bot» for falsk brannalarm per stykk i 12 måneder har det kostet mottaket 204.000 kr. i året. Flyktningemottaket sparer dermed over 40.000 kr. hvert år med denne ordningen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.