5 millioner til satsing på Hamarøy

nfk

Fylkesrådet vil støtte opp under veksten som skjer i industrien i Hamarøy med 5 millioner kroner og tilbud om kompetanse fra Nordland fylkeskommune. –Det som nå skjer i Hamarøy er skikkelig spennende og viktig for både Hamarøy, Nord-Salten og hele Nordland, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

– Midlene skal gå til jobbing med utfordringene kommunen har knyttet til vekst og utvikling. Kommunen har fagmiljøer som driver innovasjon og utvikling i verdenstoppen på sine områder, og det skal vi i Nordland fylkeskommune selvsagt være med og støtte opp om, sier fylkesrådslederen. Hun viser spesielt til The Quartz Corp, som har blitt markedsledende globalt på bearbeidet kvarts med grønt miljøavtrykk, og der veksten fortsetter. Inntil 5 millioner kroner blir derfor satt av til prosjektet «Vekstmobilisering i Hamarøy».

Les også:  Over 4 millioner til landbruket i Nordland

Med store investeringer i industrien og flere arbeidsplasser er det også forventet befolkningsvekst i Hamarøy. Dette er svært positivt for både Hamarøy og kommunene rundt, men det gir også kommunen noen utfordringer, påpeker Eide.

–I tillegg til at industriområdet til The Quartz Corp må utvides, så må de som skal arbeide der ha boliger. Det er estimert rundt 170 nye boliger for at Hamarøy skal ha nok boliger til alle. I tillegg må også kommunens tjenester være dimensjonert for flere innbyggere. Det er viktig innenfor både helse, utdanning og på andre områder, ifølge fylkesrådslederen. Da må kommunen jobbe aktivt med både økning i tjenestetilbudet og rekruttering av arbeidskraft, noe som allerede er en utfordring i hele Nord-Norge.

Les også:  LESERINNLEGG: Gratulerer Narvik!

Prosjektet skal også jobbe med å gjøre lokale leverandører i stand til å levere produkter og tjenester som har den kvaliteten og nøyaktigheten som et globalt marked forlanger, tilføyer nestleder i fylkesrådet, Svein Øien Eggesvik.

–Vi skal ta hele Nordland i bruk, og innbyggerne i fylket vårt er den fremste ressursen vi har. Vi har mange eksempler i Nordland på mindre kommuner som leverer produkter i verdensklasse. Hamarøy er en av dem. Nordland er et industrifylke med svært lange tradisjoner. Nå viser industrien vår en imponerende evne til å omstille til grønn industri som er fullt ut i stand til å konkurrere globalt. Dette er noe jeg er innmari stolt av, og jeg er skikkelig glad for at vi kan få bidra og legge til rette for de dyktige bedriftene og industrien i fylket vårt, avslutter Eggesvik.

Les også:  And the winner is Narvik!

Den totale kostnadsrammen på prosjektet er på rundt 13 millioner kroner over 3 år, og finansieres av Hamarøy kommune, The Quartz Corp og Nord Salten Kraft i tillegg til midlene som nå er bevilget fra fylkesrådet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.