Norge satt klistret til TV-skjermen under VM i skiskyting

skiskyter

I gjennomsnitt er seertallene opp hele 14 prosent sammenlignet med forrige VM i 2017.

Med fem gull, tre sølv og én bronse ble VM i skiskyting i Østersund en suksess sett med norske øyne. Dem var det mange av. Totalt over 7 millioner seere fulgte de 12 konkurransene på NRK, og tar man med oppvarming og innskyting før rennene, kommer det totale seerantallet opp i nær 12 millioner.

Les også:  VIDEO: Skuffende uavgjort mellom Glimt og Haugesund

– Vi er kjempefornøyd med den sportslige innsatsen. De gode seertallene viser at skiskyting befester sin posisjon som en av de mest populære idrettene å se på TV, og det er vi selvfølgelig veldig stolte av og glade for, sier Anne Varden, generalsekretær i Norges Skiskytterforbund.

På det meste hadde NRK-sendingene fra Østersund en markedsandel på 83 prosent da herrestafetten gikk av stabelen forrige lørdag. Hele 766 000 seere fulgte det norske laget til gull. Kvinnenes stafett samme dag endte også i gullmedalje, og øvelsen ble fulgt av 529 000 seere som ga en markedsandel på 79,5 prosent.

Les også:  VIDEO: Glimt vant mot Zürich på Aspmyra

– Skiskyting byr på dramaturgi fra start til mål, og VM i Østersund viste at det kan bli store endringer i teten på siste skyting. De neste fire dagene kan du få med deg avslutningen på verdenscupsesongen enten live i Holmenkollen eller klistret til TV-skjermen, sier Varden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.