1,7 millioner nordmenn skal ut og reise i julen

julegate

Mange nordmenn skal ut og reise denne julen, men enda flere velger å være hjemme. Strammere økonomi kan være årsaken.

Det viser en fersk undersøkelse gjennomført av Respons Analyse på vegne av Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Nær 1,7 millioner oppgir at de skal reise i julen. Det er fire prosent færre enn i 2021.

– Vi tror flere velger å bli hjemme av hensyn til økonomi. Men det er fortsatt en stor andel som skal ut og reise på samme tid, og da er det lurt å planlegge godt. Få ting skaper mer stress enn å ikke rekke hjem til jul, sier Therese Hofstad-Nielsen, skadeforebygger i Fremtind.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

Av de som skal reise, er det flest som skal besøke venner og familie, og mange skal på hytta. De fleste tyr til egen bil, og vi kan forvente over 950 000 bilister på veiene i julen.

– Årets juleferie har få fridager. Da vil mange reise samtidig, og det kan fort by på lange køer og problemer. Husk å beregne ekstra tid på utfarten, råder Hofstad-Nielsen.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

Fem prosent, som tilsvarer drøyt 200 000 nordmenn, oppgir at de skal til utlandet denne julen. Det nærmer seg et normalår. I 2019, før pandemien, oppga syv prosent at de skulle til utlandet i julen.

– Reiselysten virker å være tilbake hos det norske folk, og vi opplever en stigende økning av henvendelser, sier skadeforebyggeren.

Mange av skadene som meldes inn til Fremtind for tiden skyldes tyveri av eiendeler.

Les også:  Test: Disse kjøleboksene er best til bilferien

– Det er kanskje litt uvant å være i store folkemengder igjen. Husk at det er ditt ansvar å passe på tingene dine. Hold godt på vesken og legg ikke verdisaker synlig i ytterste rom på sekken.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.