1,3 millioner til satsing på unge scenekunst-talenter i Nord-Norge

teater

Det er nå tildelt 1,3 millioner til RadArts (nettverk for fri scenekunst) sin satsing på unge scenekunst-talenter med tilknytning til Nord-Norge!

Talentprogrammet Uredd er rettet mot unge scenekunstnere i etableringsfasen som vil videreutvikle sitt kunstneriske uttrykk, drive sin egen kunstneriske virksomhet i det frie/prosjektbaserte feltet og vil etablere sitt kunstnerskap i tilknytning til det nordnorske scenekunstmiljøet.

Det er nå åpent for nye deltagere å søke om opptak og vi håper på mange gode søkere. Alle kunstnere innen scenekunstfeltet kan søke: scenografer, skuespillere, tekstforfattere, dansere, digitale/teknologiske kunstnere, m.fl. Prosjektet vil ta opp inntil fem talenter, og har en tidsramme på halvannet år. Satsingen eies av RadArt som er ett nettverk for scenekunstnere i hele landsdelen, og har sin base på Rådstua Teaterhus i Tromsø.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Uredd er finansiert av SpareBank 1 Nord-Norge Samfunnsløftet og Talent Norges regionsamarbeid som skal sikre talentutvikling på det høyeste nivå i Nord-Norge ved å gi de beste talentene tilgang til gode talent- og mentorprogram der de bor. Tromsø og landsdelen har et rikt og levende scenekunstmiljø, og hvert år blir unge kunstnerspirer med høyt faglig nivå som har gått på kulturskole og/eller estetisk linje på videregående kommet gjennom nåløyet inn på de store kunsthøyskolene i hovedstaden og utlandet.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

Med Uredd vil man med skreddersydde fagsamlinger, individuelle mentorordninger og gjennom å introdusere deltagerne til landsdelens nettverk og infrastrukturer hjelpe nyutdannede scenekunstnere til en rask etablering av virksomheten sin i landsdelen, samt bidra til deres kunstfaglige utvikling.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.