ANNONSE: Kjenner du de forskjellige ferietypene?

Velstanden har økt jevnt og trutt i Norge de siste 60–70 årene. Samtidig har flere forskjellige ferieformer blitt oppfunnet, og nå er det så mange at det kan være vanskelig å holde rede på hva som er hva. Denne artikkelen vil gjerne hjelpe til med å holde orden på noen av de, så hvis du trenger en rask oversikt over de forskjellige ferietypene, så har du kommet til rett sted!

All inclusive

“All inclusive”, eller “alt inkludert” på norsk, er en populær ferieform hvis du har behov for å slappe av 100 % og bare vil ha ren avslapning. All inclusive betyr at alt på hotellet er inkludert, som mat, drikke, snacks osv. Du trenger ikke forholde deg til noe – alt er tilgjengelig på hotellet og alt er inkludert. Man skal bare være forsiktig, slik at man ikke går i fella og overspiser og drikker for mye!

Les også:  ANNONSE: Hvordan søke om kredittkort?

Det finnes også reisebyråer som gir deg muligheten for å kombinere en All inclusive-ferie med en mer personlig ferie, slik at du kan sette sammen ferien akkurat slik du vil. Se for eksempel på hva Escapeaway har å by på, og bestill din drømmeferie allerede i dag!

Charterferier

Nordmenn begynte så smått å dra på charterferier på 60-tallet. Opprinnelig gikk turene vanligvis til varme land, som Spania, Hellas og Tyrkia – og disse turene er fortsatt de mest populære. Charterferien er en komplett pakke med flyreiser og hoteller inkludert, ofte til en billigere pris enn om disse skulle kjøpes separat.

Les også:  ANNONSE: Energieffektive vinduer for nord-norske hjem

I siste liten-tilbud

Mange ganger blir prisene på charterferier drastisk redusert noen dager før avreise hvis hotellet og flyet ikke er fullbooket. Hvis du har nerver til å vente med å bestille ferien til siste liten, eller f.eks. er fleksibel med arbeidet ditt eller kanskje ikke har en jobb i det hele tatt, så er i siste liten-tilbud en fin måte å spare penger på.

Storbyferie

Storbyferien er, som navnet tilsier, en ferie til en (eller flere?) av verdens storbyer. Dette er en aktiv ferie med massevis av opplevelser på kort tid og mange kulinariske og kulturelle inntrykk. Det er en perfekt måte å komme seg ut og se seg om i en ny og ukjent by etter en lengre helg, i hvert fall hvis du velger en by som ligger i Europa.

Les også:  ANNONSE: Hvordan søke om kredittkort?

Backpacking

Backpacking er en populær måte å reise på for unge mennesker og ungdommelige sjeler på. Vanligvis er dette en langvarig ferie som strekker seg over flere måneder – og ofte med et lavt budsjett. Backpacking er en veldig sosial måte å reise på, siden du som reisende møter mange mennesker på herberg og vandrerhjem du bor på. Derfor velger mange faktisk å reise alene (eller maks som to personer), ettersom en ferie på denne måten gir deg friheten til å gå akkurat dit du vil, uten å måtte tenke på andres preferanser.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.