Nordmenn ønsker ikke å endre sine vaner for å redusere vannforbruket

vann

I Norge er tilgangen til ferskvann nesten ubegrenset. Det kan se ut til at dette har gjort nordmenn bortskjemte og uforsiktige hva gjelder vannforbruk.

GROHEs kartlegging «Vannbarometeret» viser nemlig at Norge er det landet i Norden der innbyggerne er minst villige til å gjøre enkle grep i hverdagen for å bidra til et mer bærekraftig forbruk. Faktum er at nordmenn er de som har størst motvilje mot samtlige elleve tiltak for redusert vannforbruk som blir presentert i undersøkelsen.

Les også:  Vedum med varme ord om Senterparti-veteranen Anne Enger Lahnsten

Nordmenn har den minst positive holdningen til å redusere sitt eget vannforbruk i hele Norden. Det viser en undersøkelse Ipsos Norm har gjennomført på oppdrag fra GROHE. Flertallet av innbyggerne kan tenke seg å ta kortere dusjer og å stenge av vannet når de pusser tennene. Når det gjelder tiltak som å stenge av vannet i dusjen mens man såper inn seg, å bruke oppvaskmaskin og å slutte med å bade i badekar, er ikke nordmenn like villige til å endre sine vaner.

Les også:  Snøværet: Mange trafikkuhell så langt

Der er de nemlig på bunn blant de nordiske landene. Norge er dessuten det landet som har den største andelen av innbyggere som sier at de ikke kan tenke seg å gjøre noe for å redusere sitt eget vannforbruk.

– Det er leit at nordmenn, sammenliknet med innbyggerne i de andre nordiske landene, har en mer negativ holdning til omstillinger som ville ha ført til å redusere landets vannforbruk. Årsaken til dette kan muligens være at Norge har nærmest ubegrenset tilgang til ferskvann. Men slik ser det ikke ut over hele verden. Men vann er en livsnødvendig ressurs, og for å bidra til å holde konsumet på et rimelig nivå kan vannbesparende innovasjoner være nøkkelen til å få nordmenn til å venne seg til et mer bærekraftig forbruk, sier Anne Øiseth, Country Manager i GROHE.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.