Danske Bank fortsetter å vokse i Norge

danske bank

Stadig flere privat- og bedriftskunder velger Danske Bank i Norge, og banken leverer dermed på sin langsiktige strategi om å ta en større posisjon i markedet.

Resultatet ender på 2 247 millioner kroner før skatt og dette er en økning på 56 prosent fra samme periode i fjor. Bankens inntekter øker med ni prosent i samme periode, og dette skyldes i stor grad økte renteinntekter som følge av større utlåns- og innskuddsvolum.

Les også:  Nesten 1 av 3 ligger søvnløse på grunn av økonomien

– Det er gledelig at vi kan se tilbake på en ny periode med godt resultat – fra topplinjen til bunnlinjen. Stadig flere velger oss i Norge, og vi fortsetter å levere verdi for kundene våre. Resultatet vårt gjenspeiler også at norsk økonomi er styrket, og at vi ser lysere tider for olje og offshore-industrien enn for ett år siden, sier landssjef Trond F. Mellingsæter.

Les også:  Sykkeltyverier koster mer enn biltyverier

Banken har utlånsvekst fra samme periode i fjor på åtte prosent, og vokser dermed mer enn markedet i både privat- og bedriftsmarkedet. Nye Trøndelag fylkeskommune, Helse Sør-Øst og Helse Midt-Norge er eksempler på bedriftskunder som har valgt Danske Bank som hovedbankforbindelse, og dette bidrar til innskuddsvekst på 33 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.