11 mennesker drept på norske veier i feriemåneden

mc

I juli mistet 11 nordmenn livet i trafikkulykker. Det betyr at 58 liv har gått tapt i trafikken så langt i 2018. – Å være et av verdens mest trafikksikre land er en mager trøst for familiene som har fått livet snudd helt på hodet i sommer, mener Trygg Trafikk.

Antallet omkomne i trafikken i juli ligger dermed på én person mer enn antallet for samme måned i fjor.

Antallet mennesker som mistet livet i trafikken fra årsskiftet og til og med årets store feriemåned er også svært likt: i perioden januar til og med juli omkom det 55 personer i 2017. I år ligger altså antallet for samme periode på 58.

Les også:  Slik sparer du strøm på hytta i vinterferien

Null drepte og null hardt skadede fortsatt langt unna
– At vi jevnt over er et svært trafikksikkert land er meningsløst for de pårørende ved dødsulykkene denne sommeren. Antallet omkomne understreker nok en gang hvor mye innsats og arbeid som gjenstår før vi når visjonen om null drepte og null hardt skadede i trafikken, forteller seniorrådgiver Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk.

– Også i denne sommerferien sitter det familier rundt om i landet som har fått livet snudd på hodet av noen fatale sekunder på norske veier, legger han til.

Les også:  Avinor: Seks nye tårn overføres til Bodø

Sommertragediene som gjentar seg
Sommermånedene juni, juli og august er høysesong for trafikkulykker i Norge, og det er de samme typiske årsakene som går igjen, forteller Johansen:

– Folk kjører gjerne lengre enn normalt, og de kjører på nye, ukjente veier. Man tar også gjerne litt større sjanser fordi man er mer utålmodig. Det kan for eksempel gi seg utslag i flere forbikjøringer du ellers ikke ville ha tatt, sier han.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene flås og bompengene sløses!

– Du skal heller ikke se bort fra at varme, stress og uoppmerksomhet fra livet mange av oss lever i ferien kan påvirke hvor klokt vi oppfører oss på veien i denne perioden. I sum øker dette ulykkesrisikoen i årets sommermåneder. Kjør derfor trygt, husk at reisen kan være en fin del av opplevelsen og øk oppmerksomheten og konsentrasjonen på vei til og fra ferieopplevelsene, oppfordrer Trygg Trafikk-rådgiveren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.