100 år gammel tysk ølklassiker kan bli sommerens store drikketrend i Norge

øl alkohol

Øl blandet med sitronlimonade har lenge vært en superhit i Europa, mens trenden har ligget og ulmet i Norge i noen år. I sommer kan det ta helt av.

Det var en desperat tysk krovert som var i ferd med å gå tom for øl som gjorde det som skulle vise seg å være en genistrek – å blande øl med sitronlimonade. Resultatet er Radler.

Nordmenn har så vidt begynt å få opp øynene for den sommerfriske kombinasjonen, og 2021 ser ut til å kunne bli Radlerens år. Nå lanserer Norges største alkoholfrie ølmerke sin egen versjon – Munkholm Radler med bringebær- og sitronsmak.

Les også:  Solo – Norges sprekeste 90-åring

– Felles for alle Radlere er at de er alkoholfrie eller lavalkoholdrikker, og kan dermed nytes som en sommerlig tørsteslukker når som helst og hvor som helst – på stranden, i parken, i båt eller hengekøye, sier Joar Mjølsnes, ansvarlig for Munkholm hos Ringnes.

Munkholm Radler med bringebær- og sitronsmak balanserer friskhet og lett bitterhet og er ikke for søt. Den serveres iskald rett fra boks eller i et glass med isbiter og sitron.

Les også:  Norsk Folkehjelp: Svært rolig påske for de frivillige i beredskap

– Vår erfaring er at «alle» liker Radler, både de som til vanlig drikker øl og de som ønsker seg et litt annerledes alternativ, sier Mjølsnes.

Radler oppsto i Tyskland nesten ved en tilfeldighet for rundt 100 år siden. Krovert Franz Kugler hadde en smart idé om å legge en sykkelrute fra München rett til sin egen kro.

Plutselig hadde han tusenvis av øltørste syklister på døren, og løste den akutte ølmangelen ved å drøye ølet med sitronlimonade. Resultatet ble kjempepopulært. Radler er tysk for syklist, og er kjent under mange navn, for eksempel Shandy i Storbritannia, Panaché i Frankrike og Clara i Spania.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.