10 grønne julegavetips i siste liten

juleblomster

Akkurat nå er det mange bodøværinger som stresser fra butikk til butikk og ikke vet hvilke julegaver man skal kjøpe til julaften. Men ingen kan kritisere deg for å kjøpe julegaver i siste liten når gaven er en blomst eller plante.

Små og store blomstrende gaver, fra minipotter til 20 kroner til store planter til flere 1000. Det finnes en plante til enhver.

Her er 10 forslag til grønne gaver som vil vekke begeistring:

  1. Eføy i kule former, enten det er søyler, sirkler eller hjerter. Alle rom vil ha godt av grønne planter som både er vakre, luftrensende og koslige.
  2. Kule svibler i glasskolber – stilrent hjemmemiljø eller maksimalist – alle vil sette pris på en vakker glasskrukke med dekorerte svibelløk.
  3. Julestjerner – dra til en velassortert butikk og finn juleelskerens store drøm – oppstammede og volumiøse julestjerner er en drøm å få i gave. Julestjerner kommer i mange størrelser og varianter!
  4. Julete sukkulenter – for den distre og utrente planteeier – sukkulentene tolerer ujevn vanning med stor ro. Lite vanning? Ikke noe problem! Glitter? Jada, mange sukkulenter er pyntet til trengsel.
  5. Bregne – frisk og freidig, full av liv – og tåler en skvett vann hver dag. Perfekt til den omsorgsfulle (eller den som ønsker seg en plante på badet). Lag gjerne en hengende potte eller tre, slik som disse, perfekt til både blomster og bregner.
  6. Vaiende palmer, enten det er palmer eller andre store, grønne planter gir et tropisk og varmt hjem, glede til den som liker et lunt hjem!
  7. Glade blomstrende gleder i gult og rødt – det kommer en dag etter nyttår og vintertunge sjeler vil sette pris på et gavekort på gule-oransje blomster i januar.
  8. Plant et trau! Kombiner gjerne grønnplanter og blomster og la deg overraske over hvor godt de passer sammen, på tvers av ulike grønnfarger og former!
  9. Krukke til vinterbruk ved inngangsdøren – fyll en krukke med mose, kongler, julekuler og grener. Bor mottaker på et sted med mildt klima vil også Helleborus og andre vinterstauder være flott i krukken.
  10. Frø og jord slår ikke feil til de nysgjerrige – enten det er kaktus, urter eller chilifrø som er førstevalget. Alle kan såes inne rett over jul. Ingenting forteller at jorden kommer så mye som spirer i januarlys.
Les også:  Bodø Bilutleie feirer 50 år: – Nærmest vokst opp i selskapet

Asalea – vi kan ikke glemme dronningen av gå-bort-blomster. Med et utall sorter og størrelser i alle prisklasser er asalea en julefavoritt!

Plantetips: Besøk en blomsterbutikk eller gartneri, de fineste plantene får du i faghandelen, der de ansatte jobber og steller planten daglig. Pass på at planten ser fersk og frodig ut, og at den verken er dyppende våt eller inntørket. Spør gjerne om gode råd for godt stell!

Les også:  Godt resultat fra SpareBank 1 Nord-Norge

Mer informasjon og artikler om julens blomstrende og grønne planter finner du på www.obp.no.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.