Parat reagerer kraftig på anbudsprosessen i luftambulansen

helikopter

Regjeringen er av flere partier på Stortinget bedt om å vurdere anbudsprosessen knyttet til luftambulansetjenesten. Parat legger til grunn at regjering og Storting i en slik eventuell prosess likebehandler ambulansefly og ambulansehelikoptre når vedtak skal fattes.


Leder i Parat, Hans-Erik Skjæggerud, krever at en annullering, eller endring av anbudsprosessen, også må omfatte anbudet på ambulansehelikoptre.

– Lufttransport som i dag er ansvarlig for både ambulansefly og ambulansehelikoptre har tapt anbudet på videre tjenester til Babcock og Norsk Luftambulanse, sier Skjæggerud.

Les også:  Deler ut 162,5 millioner for å styrke ansattes ferdigheter

Det har ifølge Skjæggerud vært to anbudsprosesser. Én på ambulansehelikoptre og en annen på ambulansefly.

– Lufttransport har mistet begge disse kontraktene etter ellers like anbudsprosesser. Ansatte i ambulansehelikoptre er utsatt for det samme angrepet på lønninger, ansiennitet og pensjonsopptjening som sine kolleger i ambulanseflyene, sier han.

Parats advokater mener ifølge Skjæggerud at overdragelse av virksomheten fra et selskap til et annet, som i disse tilfellene, er å anse som virksomhetsoverdragelser.

Les også:  Ny undersøkelse: Nordmenn stortrives på jobb

– Gjennom en virksomhetsoverdragelse beholder ansatte de samme lønnsbetingelsene. De to selskapene som nå har vunnet oppdragene som Lufttransport drifter i dag benekter begge at dette er virksomhetsoverdragelse, noe som burde vært et krav i anbudsprosessen, sier Skjæggerud.

Parat-lederen er glad for at regjering og Storting nå vurderer prosessene.

– Begge anbudsprosessene må vurderes parallelt og eventuelt annulleres parallelt. Prosessen haster da nytt selskap allerede 1. juni 2018 vil kunne overta kontraktsflygningene for ambulansehelikoptre, sier Skjæggerud.

Les også:  Akademikerne støtter klimastreikerne

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.