LEDER: Noen må ta ansvar for Stortingets byggeskandale

gunnar andreassen

Byggeskandalen på Stortinget har rast i flere dager. Først og fremst er det snakk om et byggeprosjekt der man bygger et postmottak i en tid hvor epost har overtatt og en svær garasje i hovedstaden der sentrum snart kan bli bilfri.

Dernest er det snakk om budsjettoverskridelser. Og ikke lite heller. Takstameteret er nå på 2,3 milliarder skattekroner. Det er mye penger.

Og Harald Stanghelle i Aftenposten har mer på lager: «For det har ikke manglet på advarsler. På forsommeren i fjor mente både Riksrevisjonen og Stortingets egen kontrollkomite at skandaleprosjektet ville koste over to millarder kroner. Presidenskapet trodde ikke på det».

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Det er et problem.

Dette er Stortingets presidentskap: Olemic Thommessen (H), Eva Kristin Hansen (Ap), Morten Wold (Frp), Magne Rommetveit (Ap), Nils T. Bjørke (Sp) og Abid Raja (V).

Hele presidentskapet kan ikke gå, men er det i det hele tatt deres ansvar?

Stortingets administrasjon som består av 450 mennesker anslo at tunnellen skulle koste 80 millioner, nå er prislappen oppe i 400 millioner.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Er alt dette Olemic Thommesens feil?

Neppe. Stortinget har nylig stevnet Multiconsult for 125 millioner kroner for en del av krangelen om byggesaken.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.