norsk luftambulanse

Denne appen kan redde livet ditt

Høstjakten er godt i gang og nå starter høstferien. Det betyr at mange nordmenn beveger seg ut i naturen. Skulle en ulykke eller akutt sykdom oppstå kan appen «Hjelp 113» fortelle redningsmannskapene... Les mer »
helikopter

Kronprinsen på storøvelse med Norsk Luftambulanse

Torsdag 20. september klokken 11-12.00 kommer H.K.H. Kronprins Haakon til Fornebu og den største treningscampen Stiftelsen Norsk Luftambulanse noen gang har arrangert for luftambulansepersonell og andre etater. Kronprinsen skal selv delta i... Les mer »
norsk luftambulanse

VIDEO: Denne appen kan redde livet ditt

Ulykker skjer ofte utendørs og utenfor allfarvei. En norskutviklet app kan nå fortelle 113-sentralen nøyaktig hvor du er når du ringer 113 fra appen. Posisjonen din blir sendt automatisk og kan redde... Les mer »
luftambulanse

Kritisk dårlig beredskap for ambulanseflyene de neste dagene

Totalt har vi ni ambulansefly i Norge, disse er fordelt på Kirkenes, Alta (2), Tromsø, Bodø, Brønnøysund, Ålesund og Gardemoen (2). Beredskapen i luftambulansetjenesten er kritisk i dag og i morgen. Seks... Les mer »
norsk luftambulanse

– Ideelle organisasjoner bør drive luftambulansetjenesten

De siste dagene har akuttberedskapen i Norge vært svekket fordi ambulansefly har stått på bakken. Dette skjer i kjølvannet av at selskapet Babcock tar over kontrakten for driften av flyene fra neste... Les mer »
helikopter

Parat reagerer kraftig på anbudsprosessen i luftambulansen

Regjeringen er av flere partier på Stortinget bedt om å vurdere anbudsprosessen knyttet til luftambulansetjenesten. Parat legger til grunn at regjering og Storting i en slik eventuell prosess likebehandler ambulansefly og ambulansehelikoptre... Les mer »
helse

Legerforeningen: Uholdbar situasjon for pasientsikkerheten

Legerforeningen mener situasjonen for pasientene i Nord-norge er uholdbar, president Marit Hermansen mener saken må løses umiddelbart. Legeforeningen er bekymret for akuttberedskapen i Nord-Norge etter anbudskonkurransen om lufttransport av pasienter. – Situasjonen... Les mer »
helikopter

Sykepleierforbundet er bekymret for luftambulansen

Norsk Sykepleierforbund uttrykker dyp bekymring for situasjonen som har oppstått i luftambulansetjenesten i en pressemelding til Bodøposten.no. Situasjonen som har oppstått kan ikke komme overraskende på helseministeren. I lang tid har det... Les mer »
helikopter

Fagforbundet: – Ta tilbake luftambulansen!

Fagforbundet reagerer på kaoset som har oppstått i forbindelse med anbudsutsettelsen av luftambulansetjenesten. Lederen i Fagforbundet går nå ut og med en advarsel om at dette særlig rammer Nord-Norge og folk som... Les mer »
luftambulanse

Luftamulansefly tilbake på vingene igjen

I går kveld ble ambulanseflyene til Luftambulansetjenesten satt på bakken, grunnet at pilotene meldte seg «ikke skikket til å fly». NRK Nordland melder nå at de fleste av flyene tilbake i drift,... Les mer »