VIDEO: Alexandra Rotan ute med låta «Alt for Norge»

Norges Fotballforbund

Alexandra Rotan står i front når mesterskapslåten «Alt for Norge» relanseres. Sangen fremføres av Alexandra Rotan, kjent fra Stjernekamp og KEiiNO, og er produsert av produsentduoen TRüH, som består av Tom Hugo Hermansen og Rüdiger Schramm.

2022-versjonen av «Alt for Norge» vil brukes til å promotere sommerens EM, som sendes på NRK og TV 2.

«Alt for Norge», kåret til tidenes mesterskapslåt, var i sin tid herrelandslagets offisielle sang til VM i 1994. Nå som de beste kvinnene våre skal til EM, lanseres en ny versjon av låta som opprinnelig ble skrevet av Ivar Dyrhaug og Torstein Flakne.

Les også:  Hvordan få Hulu i Norge

Sangen er laget i et samarbeid mellom NFF og allmennkringkasterne NRK og TV 2. Dyrhaug har skrevet om deler av teksten for at den skal passe bedre til årets begivenhet: Det vil ikke lenger være «våre beste menn», men nå «Norges beste lag» som skal ut i strid.

Kommersiell direktør i Norges Fotballforbund, Runar Pahr Andresen, både håper og tror at mange med han vil glede seg til å heie frem landslaget med den nye versjonen i allsang.

– «Alt for Norge» er tidenes norske mesterskapssang, som fremdeles blir sunget av publikum på Ullevaal. I forbindelse med at våre beste kvinner skal til EM, var det naturlig å lage en egen versjon i tillegg, som passer inn mot mesterskapet. Vi er veldig fornøyde med å få med oss Alexandra på laget og gleder oss til å heie frem landslaget i EM med «Alt for Norge» i en ny drakt som kanskje vil appellere ekstra til en ny generasjon med landslagssupportere, sier kommersiell direktør i NFF, Runar Pahr Andresen.

Les også:  MUSIKK: Billie Van ute med låta "Hold it Boy"

Vokalist Alexandra Rotan er glad for å kunne bidra med stemmen sin på en så viktig sang for Norge.

– Da jeg ble spurt om å lage en ny versjon av «Alt for Norge» tenkte jeg med en gang at dette var en mulighet jeg ikke kunne takke nei til. Det er jo en låt vi alle har et forhold til, og jeg håper vi kan skape nye fotballminner med den nye versjonen. Jeg tror på gull for kvinnene i sommer, sier Rotan.

Les også:  MUSIKK: Bel Canto ute med låta "Grass Mint Crisp"
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.