Ny undersøkelse: Norske sjåfører redde for biltrøbbel på ferie

punktert

Over 40 prosent av bilførerne frykter motortrøbbel på norgesferien, viser ny undersøkelse. Én av fire er engstelige for punktering.

Det går frem av en spørreundersøkelse YouGov har gjennomført på oppdrag fra forsikringsselskapet If. 1008 voksne over hele landet har deltatt.

– I dag er det faktisk slik at de færreste har reservehjul i bilen. Ofte er det ikke satt av plass fra produsenten. Punkterer bilen, er det behov for veihjelp, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Les også:  Kraftig økning i tyveri fra bil

I fjor var det 208 428 veihjelp- og bilbergingsoppdrag dekket over forsikringen, viser tall fra bransjeorganisasjonen Finans Norge. Det er en økning på 16 162 oppdrag fra året før.

– Mange på norgesferie i fjor sommer førte til en naturlig økning i antall veiassistanser, mekaniske skader og karosseriskader her i landet. Vi venter at mange drar på ferie i eget land også i sommer, sier Clementz.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

I undersøkelsen til If og YouGov svarer to av ti at det frykter å gå tom for drivstoff eller strøm langt vekk fra bensinstasjon eller ladepunkt.

– På sommeren opplever vi hvert år at det er en del som slipper opp for drivstoff på veien og trenger veihjelp på bilforsikringen. De siste årene har det blitt flere og flere elbiler som går tomme for strøm. Elbilene har samme dekning på ordinær forsikring og mulighet for å tilkalle redningsbil, sier han.

Les også:  Nordmenn på ferie: Frykter magetrøbbel mer enn skogbrann

Veihjelp, med en egenandel på noen hundrelapper, er en del av kasko- og delkaskoforsikringen hos norske forsikringsselskaper.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.