Veteran arrangerer kurs i styrearbeid i Bodø

ibu

Styrearbeideksperten Arild I. Søland fra Institutt for Bedriftsutvikling (IBU) gjester Bodø i slutten av september. På programmet står det flere intensive kurs innen styrearbeid og styreledelse.

Arild I. Søland er siviløkonom har Master of Business & Administration (MBA) fra University of Wisconsin og har jobbet i Esso, DnC og Volvo for å nevne noen. Han er også forfatter av bøkene «Verdivurdering av bedrifter», «Praktisk arbeidsbok for styremedlemmer», «Det formelle styret – med verdiskaping som oppdrag», «Styreskolen», «Styrende styrer» og «Håndbok i økonomi for styremedlemmer» sammen med tidligere studierektor Elbjørg Gui Standal ved BI og «Styreledelse» sammen med professor Morten Huse, samt «Styreboken». 

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

Og nå skal altså styreveteranen holde kurs i Bodø.

– Vi har gjennom mange år hatt flere forskjellige typer styreseminarer, og også kurs i verdivurdering og eierskifteprosesser, i Bodø. Når det gjelder styreseminarer, har vi hatt dagskurs av forskjellige utgaver, og et program benevnt StyreModul1 som bestod av 4 dagskurs. IBUs Styrekompetanseprogram i Styreledelse er jo også i sin «ordinær-versjon» 4 dager med styreseminarer, men nå med mer innhold, og oppdatert fokus i forhold til hva corporate governance begrepet internasjonalt inneholder, sier Søland.

– Det 4 dagers IBUs Styrekompetanseprogram i Styreledelse, tilpasses ofte ut fra deltaker-situasjoner. Noen konserndirektører gjennomfører gjerne mer effektivt alene, eller med få deltakere. Vi gjør også tilpasninger ved interne gjennomføringer, sier Arild.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Kursene i styrearbeid og styreledelse i Bodø arrangeres over to dager på Thon Hotel Nordlys, nærmere bestemt 27. – 28. september, kl 08.00 – 15.00. Det er i alt fire seminarer, to hver dag, alle seminarene er tettpakket, og ved gjennomføring får man et eget Styrekompetansebevis / Styresertifiseringsbevis.

Kursene som er på menyen er «Profesjonelt styrearbeid i praksis», «Viktige Styreoppgaver: Strategi & Økonomi for styremedlemmer», «Styrelederkurset» og «Ny Strategi & Bedre Ledelse».

Så her er det altså interessante kurs for alle nivåer innen styrearbeid og styreledelse. Man kan ta separate kurs, velge flere eller ta alle.For mer informasjon sjekk nettsiden Styreledelse.no.

Les også:  Fra bank til kunst i Bodø: – Får millionbeløp fra Kulturminnefondet

Og styremedlemmer eller styreledere er også ettertraktede blandt bedrifter.

– Vi har ofte god kontakt med deltakere gjennom flere år etterpå. Derfor har vi nå også etablert en medlemskapsordning som vi kjører i gang nå, og som egentlig er beregnet på deltakere som ønsker å benytte seg av medlemskapet. Vi bygger dette sakte opp, forteller Arild.

IBU har etablert medlemskapsordningene «Styrelederforeningen» og «IBUs medlemskapsordning for kvinner i styrer». Og samtidig etableres nå IBUs Styrestall der men registrerer kvalifiserte personer som kan være tilgjengelig for relevante styreverv.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.