Verdens største stafett fortjener verdens største heiagjeng

jcp

TINEstafetten har i 30 år samlet tusenvis av barn og unge fra 6.-9. klasse over hele Norge til å løpe stafett sammen. Arrangementet er en viktig feiring av fellesskap, inkludering og deltakelse i fysisk aktivitet, og i år er målet å samle verdens største heiagjeng.

Nesten to millioner barn har løpt TINEstafetten siden oppstarten, og i år skal nesten 750 lag med totalt cirka 7500 barn fra Nordland delta. 

­– Det er flott å kunne samles rundt noe så enkelt som å løpe 200 meter. Vi oppfordrer så mange som mulig til å komme til sin lokale skole eller stadion for å heie på de som løper, og gjøre fellesskapet enda større, sier friidrettspresident Anne Farseth. 

Les også:  Fotball-EM: Klare for fotballfest på TV 2 og NRK

Over 100.000 elever er i år påmeldt til over 350 arrangementer over hele landet, og drømmen er å skape en minneverdig opplevelse for barna ved at så mange som mulig blir med og heier.

-Fellesskap, inkludering, næringsrik mat og fysisk aktivitet står i sentrum av TINEstafetten. Barna skaper minner med klassen og med venner, og i år har vi mål om å skape rekordstemning rundt om i landet. Vi vet at fysisk aktivitet og sunt kosthold er alfa og omega for en god helse. Jeg er stolt over at TINE kan bidra til begge deler, sier konsernsjef i TINE, Gunnar Hovland.

Mange av Norges fremste friidrettsutøvere har tidligere løpt TINEstafetten og understreker betydningen av å ha en heiagjeng som støtter en.

Les også:  100 000 elever løper TINEstafetten over hele Norge

-Jeg vet hvor viktig det er å oppleve ekte idrettsglede. Her løper barn sammen og har det gøy. Det å ha en ordentlig heiagjeng er en viktig del av dette, og bidrar til en følelse av mestring. Jeg hadde aldri oppnådd de resultatene jeg har hvis det ikke hadde vært for at folk rundt meg heiet meg frem, sier Karsten Warholm.

Den olympiske mesteren deltar selv som heiagjeng i år.

– TINEstafetten skaper en positiv og inspirerende atmosfære for alle som deltar, og er en fantastisk arena for å fremme løpeglede og næringsrikt kosthold.

Les også:  En revolusjonerende måte å trene turn og akrobatikk på

En annen som har opplevd viktigheten av å ha noen som heier en frem, uansett resultat er Amalie luel. 

– Å ha mennesker rundt deg som støtter det du gjør og feirer med deg, gir deg en følelse av samhørighet og fellesskap. Jeg aner ikke hvor mange timer mamma og pappa, besteforeldre og trenere har heiet på meg, og uten dem hadde jeg ikke oppnådd det jeg har, sier luel, og legger til:

-Arrangementet er en god arena for barn og unge til å oppleve gleden ved å delta idrettsaktiviteter, og skape minner sammen med venner og familie.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.