Ecobio lanserer verdens første digitale løsning for bærekraftig finans i Europa

pilgrim

EUs miljøklassifiseringslovgivning for bærekraftig finans, kort sagt EUs taksonomiforordning, er et storskala, forskriftsbasert rammeverk som krever at selskaper definerer miljømessig bærekraftige økonomiske aktiviteter. Forordningen er et av EUs verktøy for å styre økonomien mot en bærekraftig utvikling. Bedrifter må gradvis oppfylle kravene fra begynnelsen av 2022.

EUs taksonomiforordning forplikter store, børsnoterte selskaper og selskaper som opererer på finansmarkedene til å klassifisere, vurdere og rapportere andelen av sine økonomiske virksomheter som samsvarer med kriterier for bærekraftig utvikling. I fremtiden vil taksonomiforordningen gjelde for et bredere spekter av forretningsenheter. I Norge behandles gjennomføring av taksonomiforordningen og relatert EU lovverk som en proposisjon for lov om offentliggjøring av bærekraftsinformasjon i finanssektoren og et rammeverk for bærekraftige investeringer. Kravene forventes å ha en forsinket virkning sammenlignet med EU-landene.

Les også:  Spar penger: Dette kan du gjøre med middagsrestene

Bedrifter forbereder seg nå på å etterleve kravene i EUs taksonomiforordning. Hittil har det vært lite bistand tilgjengelig for selskaper for å vurdere samsvar med det storskala klassifiseringssystemet og rapportering av data.

Nå har Ecobio lansert verdens første omfattende og brukervennlige digitale løsning for å oppfylle kravene i EUs taksonomiforordning. Løsningen er implementert som en del av Ecobio Manager SaaS -tjenesten. Ecobio Manager er et miljøsamsvarsverktøy for forretningsdrift, produkter og underleverandører levert som en skytjeneste.

Les også:  NetOnNet: Tilbyr 10 års garanti på TVer!

– Ecobio Manager er verdens første omfattende taksonomiløsning og inkluderer en smidig klassifiseringsprosess, oppdaterte lovverksdatabaser, samt en miljørisikovurderingsprotokoll. Så langt har det ikke vært noen tjeneste med lignende dekning på det globale markedet, fortalte Sanna Perkiö, D.Sc., grunnlegger og utviklingssjef for Ecobio.

EU-kommisjonen har opprettet et komplekst system, som kan resultere i at bedrifter går seg vill i alle kravene uten eksperthjelp og en systematisk måte å jobbe på.

Les også:  Bodø-ungdommer vil lage handlenett med nord-norske kraftgloser på

– Vi tilbyr over ti tusen selskaper i EU en enkel og kompetent digital løsning for å oppfylle kravene til EU-taksonomien. Tilbakemeldinger fra børsnoterte selskaper og finansnæringen har vært både entusiastiske og befriende.

Selskaper bør dra fordel av effektiviteten som tilbys av digitalisering fra begynnelsen, foreslo Perkiö.

– De første kravene i taksonomien må rapporteres allerede neste vår. Vi forventer stor interesse og kunder fra hele Europa.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.