Gjensidige: – Boligselgere frykter kjøperne

bolig

Nærmere halvparten av dem som skal selge bolig frykter konflikt med kjøper. Nå vedtar Stortinget ny avhendingslov, som Gjensidige mener kan dempe konfliktnivået betydelig.

En undersøkelse gjennomført av IPSOS for Gjensidige viser at 44 prosent oppgir klager på feil og mangler som en av sine største bekymringer når de skal selge bolig. 

– Dette bekrefter at det er behov for å endre reglene for kjøp og salg av bolig, slik at det blir tryggere både for kjøper og selger, sier Tor Erik Silset, som er direktør for boligforsikring i Gjensidige.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Selv om den nye loven etter alt å dømme vil gi selgerne et større ansvar for feil og mangler enn i dag, tror Gjensidige at resultatet kan bli bedre både for kjøpere og selgere.

– Problemet med dagens lovgivning er at terskelen for å kreve erstatning ligger for høyt. Ved å senke denne terskelen vil kjøperne få økt trygghet ved kjøp av bolig, og dette bør føre til at selgerne får bedre pris for boligen, sier Silset.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Han påpeker at selgerne fortsatt vil ha behov for en boligselgerforsikring som fritar dem fra det økonomiske ansvaret for feil og mangler på boligen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.