Verdens ledende byplanleggere kommer til Bodø

bodø kommune

Klimaendringenes påvirkning på vår urbane framtid er hovedtema når verdens fremste byplanleggere kommer til den store ISOCARP-kongressen i Bodø 1. – 5. oktober.

– Dette er en enestående mulighet til å vise verden at Bodø og Norge kan ta en ledende rolle innen smart, grønn og bærekraftig byutvikling, sier prosjektleder i Bodø kommune, Rakel Hunstad.

Bodø kommune er i år vertskap for ISOCARP (International Society of City and Regional Planners) sin årlige kongress, den 54. i rekken. Kongressen gjennomføres 1. – 5. oktober.

– Dette er et av de desidert største arrangementene innen by- og samfunnsplanlegging globalt, sier Hunstad.

Les også:  Terningkast 6: Lattergalla på Stormen skuffet ikke

– Relevant for alle
Temaet for årets kongress er «Cool Planning: Changing climate and our urban future».

Til kongressen kommer ISOCARP-medlemmer fra nesten hele verden. Nå håper Rakel Hunstad at man også her i Norge kjenner sin besøkelsestid.

– Temaet er høyst relevant uansett om man representerer et stort multinasjonalt selskap, eller små og mellomstore lokale bedrifter, nasjonale og regionale myndigheter, men også for mannen i gata. Klimaendringene er noe som skjer nå og det angår oss alle, sier Hunstad.

Første gang i Norge
I fjor ble ISOCARPs årlige kongress arrangert i Portland i USA, og i år kommer den altså til Bodø.

Les også:  Ørjan blir Brand Manager for Lexus Bodø

– ISOCARP-kongressen har aldri tidligere vært arrangert i Norge eller nord for polarsirkelen, sier Hunstad.

Hun påpeker at byene som blir tildelt denne kongressen vanligvis er store metropoler og byer som har utmerket seg globalt for sin jobb med byutvikling.

– Det er helt fantastisk at ISOCARP-kongressen er lagt til Bodø. Dette er en enestående mulighet til å vise verden at Bodø og Norge kan ta en ledende rolle innen smart, grønn og bærekraftig byutvikling, sier Rakel Hunstad.

Over 200 programposter
Det offisielle programmet, med i overkant av 200 innlegg, vil foregå både i Stormen konserthus og Stormen bibliotek, og på hotellene Scandic Havet og Raddison Blu i Bodø sentrum.

Les også:  Gratis klima- og energirådgivning til innbyggere i Nordland

Her skal flere av verdens fremste by- og regionplanleggere og andre eksperter drøfte klimaendringenes effekt på vår urbane framtid, og diskutere hvordan god planlegging kan være løsningen på en av vår tids største felles globale utfordring.

«Teknologi og infrastruktur» og «samfunn og menneske» er viktige temaer under kongressen.

– Medvirkning og innbyggerinvolvering er i kjernen når vi skal å skape de gode byene for både mennesket og planeten, og for å lykkes i overgangen til nullutslippssamfunnet, sier Rakel Hunstad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.