Derfor har kjøkkenøya blitt så populær

kjøkken

Det åpne og frittstående kjøkkenet med en kjøkkenøy har blitt svært populært, og det med god grunn. En kjøkkenøy passer nemlig perfekt inn i den nordiske, avslappede livsstilen der familie, venner, hygge og sosialt samvær står i sentrum.

– Vi bruker stadig mer tid på kjøkkenet, og det er derfor viktig å ha godt nok med både plass og oppbevaring av det vi trenger og verdsetter mest. Kjøkkenøya blir fort familiens naturlige samlingspunkt hvor både lekser, matlaging og de gode samtalene oppstår, sier Brigitte Kürzel, designer hos DESIGNA A/S.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

Fem fordeler med en frittstående kjøkkenøy:

  1. Et naturlig og sosialt samlingspunkt for hele familien 
  2. Gir bedre arbeidsflow og flyt mellom de ulike sonene på kjøkkenet
  3. Mer arbeidsplass til å lage mat sammen
  4. Gir mer plass til oppbevaring og ekstra sitteplasser
  5. Skaper et naturlig skille mellom kjøkken og spisestue

Det store spørsmålet er alltid hvordan man innreder kjøkkenøya mest optimalt. I følge Kürzel handler det ikke om antall kvadratmeter, men mer om hvordan du kan utnytte de kvadratmeterne du har tilgjengelig.

Les også:  Nordmenn på ferie: Frykter magetrøbbel mer enn skogbrann

Her er det viktig å se på helheten i rommet og kartlegge muligheter for hvordan få mer benkeplass, ekstra sitteplasser, større arbeidsplass og mer oppbevaring. På den måten kan du skape gode arbeidssoner og flyt i kjøkkenet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.