Uvær i Nord-Norge: Havila Kystruten kansellerer

Havila Kystruten

Mye vind og dårlig vær langs norskekysten vil påvirke avgangene til Havila Kystruten de neste dagene.

Spesielt de nordlige delene av landet er rammet av mye vind og dårlig vær, noe som betyr at anløp til enkelte havner kanselleres.

Havila Pollux har besluttet å søke ly i Harstad, og har kansellert alle avganger opp til Kirkenes og tilbake igjen frem til 1. februar, hvor skipet vil gjenoppta sydgående rute. 

Les også:  Buitink ny leder i Nordland SV

– Vi går aldri på kompromiss med sikkerheten til våre passasjerer, vårt mannskap og våre skip. Våre sjøfolk har lang fartstid langs kysten, og vi støtter vurderingene som gjøres i forbindelse med været, sider driftsdirektør Marianne Vågen Langeland i Havila Kystruten. 

– Når det gjelder Havila Pollux vil vi aldri klare å ta igjen ruten nordover slik situasjonen er nå, og da velger vi heller å ligge i Harstad til vi kan ta opp igjen ruten sørover. Vi mener det er bedre enn å bli forsinket på resten av ruten grunnet været.

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

Havila Capella blir også liggende i Harstad i påvente av bedre forhold, og foreløpig er alle havner i Vesterålen, Lofoten og på Helgeland sydover kansellert. Det er planlagt at Havila Capella forlater Harstad mandag kveld og er tilbake i rute i Trondheim onsdag morgen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.