Intunor Bodø bytter navn til ECIT Bodø

slaeger

Regnskapsfirmaet Intunor ble en del av ECIT i 2022, da det norske regnskaps- og IT- konsernet ervervet en eierandel på 50,1 prosent.

Tidligere har Intunor beholdt både sitt navn og merkevare, men fra og med mandag 29. januar har Intunor nå ECIT-drakten.

– Det er et naturlig steg for Intunor å ta ECIT-navnet. All kompetansen, ressursene og kundene i Intunor blir med oss videre inn i ECIT, og vår fremste styrke vil fortsatt være den sterke lokale forankringen vi har, sier Nicolaj Johansen, daglig leder i ECIT Intunor.

Etter at Intunor ble en del av ECIT, har vi opplevd å få en større organisasjon og tilgang til mer kompetanse, noe som kommer kundene til gode, forklarer Johansen.

– Vi kan gi kundene våre enda mer spesialisert rådgivning og et større utvalg av tjenester og fagområder, forteller han.

Les også:  Nytt kontorhotell på Stormyra i Bodø

Å bli kjøpt opp og deretter integrert i et større konsern kan potensielt skape bekymring hos både kunder og ansatte. Ifølge Johansen har dette imidlertid ikke vært noe problem.

– ECIT har svart belte i oppkjøp, i positiv forstand, og har vært en partner med respekt og forståelse for gründermentaliteten, kundene og våre ansatte. Det har gjort overgangen lettere, utdyper Johansen.

– Vår forretningsmodell som baserer seg på oppkjøp, utvikling og integrasjon viser seg å være vellykket. Det er betydelig interesse for å bli en del av ECITs virksomhet, som legger stor vekt på lokalt eierskap. Store deler av ECIT er bygd på selskaper som en gang har vært mindre. Vi sitter altså med en ledelse og partnere som har omtanke, respekt og forståelse for denne prosessen. Det er nøkkelen til hvordan vi får dette til å fungere, forteller Peter Lauring, CEO i ECIT.

Les også:  Bodø-ungdommer vil lage handlenett med nord-norske kraftgloser på

I ECITs Q3-rapport fra 2023, oppga selskapet at de til sammen hadde kjøpt seg inn i 13 selskaper i løpet av de tre første kvartalene i fjor. Den gang kunne Lauring rapportere at fusjonene av selskapene ble gjenspeilet i en økende EBIDTA-margin:

– Disse tiltakene er tydelige bevis på at ECITs strategiske beslutninger fungerer etter hensikten, og bidrar til å styrke konsernets posisjon i markedet, sa Lauring ved annonsering av rapporten.

Intunor ble stiftet i slutten av 2018, og vokste fort – inkludert i omsetning, ansatte og fornøyde kunder.

Les også:  Valentines day: Nå kan du få hjerte-pizza hos Olivia i Bodø

I dag har selskapet mer enn ansatte fordelt på seks lokasjoner i Norge. Regnskapsbyrået tilbyr tjenester relatert til regnskap, IT, bemanning, HR og finans, og har i en årrekke hjulpet kundene sine med å kutte kostnader og optimalisere driften.

– Om man befinner seg i Oslo eller i Bodø så er fokuset at ECIT Intunor skal være både lokale og nære, og knytte tette bånd. Det er det som er selve kjernen i Intunor, og det kommer til å fortsette å være minst like viktig framover. Det tar kanskje litt tid å venne seg til det nye navnet, men bortsett fra litt tungekrøll den første perioden er endringen utelukkende positiv, sier Nicolaj Johansen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.