Catfishing, ghosting og benching – Datingappen happn avslører løgner fra single

mobil jente

Catfishing, ghosting og benching – det er termer man helst ikke vil støte på og oppleve på en date. Alle innebærer på en eller annen måte at personer har dratt til med en løgn for enten å late som de er noen andre, eller for å slippe å gå på en date.

Men hvor ofte lyver egentlig single? Datingappen happn har tatt tempen på brukerne sine og avslører de 10 merkeligste løgnene de har hørt eller kommet med selv.

happn har gjennomført en undersøkelse blant brukerne for å kartlegge løgner som single opplever eller selv kommer med. Takk og pris viser det seg at halvparten ikke synes det er greit å lyve for sin Crush. Samtidig oppgir 36 prosent av de single at de en eller annen gang har løyet på date. Hvorfor? Én av tre har løyet i frykt for å bli dømt, og like mange for å få oppmerksomhet av sin Crush.

Det viktigste de single lyver om, er ganske uskyldig. Løgnene handler om personlige vaner, for eksempel om man røyker eller hvor ofte man trener. Men du skal nok være forsiktig med å pynte på sannheten. Blant de som har løyet, oppgir 25 prosent at de faktisk har blitt gjennomskuet. Her er de merkeligste løgnene single har dratt eller hørt fra en date.

Les også:  Fem tips for brannsikkerhet i julen

Toppliste: Hva er den merkeligste løgnen du har fått høre/sagt når du dater?

  1. «En gutt sa at han var ‘så jævla god til å lage mat’ da han inviterte meg på middag. Jeg kan vel si at jeg ikke var enig …»
  2. «Jeg sa en gang til en date at jeg reddet noen fra et brennende hus. Det stemmer jo absolutt ikke, men han trodde på det, så jeg holdt fast ved løgnen. Vi gikk imidlertid bare på én date.»
  3. «Jenta jeg datet sa at Erna Solberg var tanta hennes …»
  4. «Jeg skulle hjem til en gutt på en første date fordi han hadde sagt at han hadde en ‘stor leilighet’ slik at vi kunne lage middag sammen. Leiligheten hans var altså en kjellerstue på 8 kvm.»
  5. «Jeg løy om hvilket politisk parti jeg stemmer på for å unngå en vanskelig diskusjon og potensiell debatt.»
  6. «Jeg datet en gutt, som var full av løgner, én gang, noe jeg oppdaget suksessivt. Husker blant annet at han sa at han hadde tatovering på beinet. Det kunne jeg jo se med egne øyne at det ikke stemte. Så merkelig. Jeg sluttet å treffe ham.»
  7. «Jeg sa en gang at jeg hadde vært i slagsmål dagen før daten, og at jeg derfor måtte avlyse. I ettertid innser jeg at det var en sykt dårlig løgn, men der og da syntes jeg det hørtes bra ut.»
  8. «Den vanligste hvite løgnen jeg har hørt og dratt, har nok vært ‘Jeg vil gjerne treffe deg igjen’, dessverre for lett å slenge ut av seg etter en date, til tross for manglende interesse.»
  9. «Jeg var med på klassikeren ‘Catfishing’. Den jeg hadde skrevet med en stund og deretter gikk på date med, så slett ikke ut som han gjorde på bildene. Men det absolutt merkeligste medsituasjonen var at da vi møttes, var det ingen av oss som kommenterte det.»
  10. «Jeg har dessverre litt vanskelig for å si nei eller avvise dem jeg dater, noe som har ført til at jeg heller drar en løgn. Sist jeg ble lei av en gutt, lot jeg som jeg var en super-republikaner og Trump-sympatisør for å skremme ham bort.»
Les også:  Topp 10: Hit reiser vi for å feire jul

– På happn forsøker vi å oppmuntre brukerne våre til å være ærlige mot seg selv og andre. Vi er overbevist om at det er den beste måten å starte et sunt forhold på. Det er virkelig interessant at nordmenn lyver for å få oppmerksomhet av sin Crush, eller for at de er redde for å bli dømt – de må prøve å bli mer selvsikre. «Det er ingenting som er mer attraktivt enn noen som tør å være seg selv 100 prosent og som står for personligheten sin», sier Marine Ravinet, Head of Trends i happn.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.