Turid fra Sortland finalist i den nasjonale Frivillighetsprisen 2020

frivillighet norge

Turid Abelsen fra Sortland er en av seks finalister til den nasjonale Frivillighetsprisen 2020. Nå kan du stemme på din favoritt. Vinneren vil motta 50.000 kroner fra Norsk Tipping til sitt formål.

– Turid Abelsen er med på det meste i frivilligheten i Sortland gjennom 50 år og er en fantastisk representant for frivillighetstradisjonen i Norge, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.  

Frivillighetsprisen skal gå til en person, lokal forening eller gruppe som har gjort en ekstraordinær frivillig innsats. Mange av årets finalister har enten jobbet aktivt opp mot mennesker som er tungt berørt av koronapandemien, eller klart, tross vanskelige forhold, å opprettholde eller til og med øke aktivitetsnivået sitt.

– Årets finalister er vinnere, og forbilder for oss alle. 2020 er et spesielt år som har utfordret oss som samfunn, og det er imponerende å se at ildsjeler som disse seks – og tusenvis av andre – bidrar til å hjelpe oss gjennom krisen, sier Slotterøy Johnsen. 

Les også:  LESERINNLEGG: Stavrum sin kortsiktige miljøfiendtlige såkalte økonomiske samfunnsutvikling for Nord-Norge

– Jeg oppfordrer alle til å være med på å hylle disse flotte frivillige, gjennom å stemme fram vinneren av Frivillighetsprisen 2020. Uten dem, og alle andre som stiller opp i frivilligheten, hadde Norge vært et fattigere land, avslutter Slotterøy Johnsen. 

Finalistene 2020: 

  1. Aksla vel, Ålesund: Aksla Vel driver med sine femten medlemmer et kontinuerlig dugnadsarbeid på fjellet Aksla for å tilrettelegge for friluftsaktiviteter. Det blir årlig generert rundt 4.500 dugnadstimer.  
  2. Bydelsmødrene, Oslo: Siden mars 2020 har kvinnene hatt over 1500 telefonsamtaler om smittevern, permitteringer og dagpenger, skole- og barnehagestart og fysisk og psykisk helse, på folks egne morsmål. Det har bidratt til å begrense smittespredningen, og gitt folk støtte i en vanskelig tid. 
  3. Ebenezer Akoi, Foreningen Kulturkræsj og Foreningen ORE, Sandefjord: Som frivillig har Ebenezer gjennomført flere kulturfestivaler og bidratt i alt fra gospelkor til trommeundervisning. I dag er han arrangerer han festivalene Kulturkræsj i Sandefjord, Porsgrunn og Skien. Ebenezer har også etablert foreningen ORE, Outreach Rural Education, for å bekjempe analfabetisme blant barn i Liberia. 
  4. Mildrid Kjenstad Holst, Folkeakademiet Verdal: I nesten 20 år har Mildrid bygget et bedre lokalsamfunn i Verdal gjennom å bruke lokalakademiet til integrering, kulturopplæring og kulturformidling. Mildrid arrangerer også konserter for syke og demente på institusjon, og dette har vært spesielt viktig i en tid med isolasjon og besøksforbud.  
  5. Ruben Smith, DNT Telemark, Skien: I snart ti år har Ruben stått i spissen for å tilrettelegge turglede for alle. Sammen med DNT arrangerer han “Rubenstur”, som er en årlig ukestur på Hardangervidda med mål å gi mestringsfølelse og glede til personer med fysiske funksjonsnedsettelser. Han gjorde en ekstraordinær innsats for å få gjennomført 2020-turen til tross for utfordringer med tanke på smittevernregler og pandemi. 
  6. Turid Helene Abelsen, Sortland Frivilligsentral, SFK Ajaks, NBCC avd. Sortland, Sortland Orienteringslag m. fl.: Turid er med på det meste av frivillighetsarbeid. Hun er aktivitetsvenn, hun har vært frivillig i Ajaks ski- og fotballklubb i 50 år, og hun har vært styreleder i Caravanklubben og sekretær i Marsjklubben. Da koronaen kom til Norge sto Turid på og bisto blant annet med utearrangementer og delte ut påskeegg til eldre som bor alene.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.