True crime-serien «Seriemorderen i Orkdal» kommer på TV 2

tv2

Onsdag 8. januar starter den nye true crime-serien på TV 2. Serien omhandler en av norgeshistoriens største drapssaker. Sykehjemsbestyrer Arnfinn Nesset (83) ble i 1983 dømt for 22 drap.

Nå ser krimjournalist Jens Christian Nørve og tidligere Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen nærmere på den unike drapssaken.

Historien om seriedrapene i Orkdal preget nyhetene over hele verden tidlig på 1980 tallet. I tiårene etter rettsaken har det nærmest vært stille rundt saken, og svært mange mennesker kjenner ikke til den.

– TV 2 satser knallhardt på krim, og er ledende på krim, med «Åsted Norge». I fjor fikk «Åsted Norge»-redaksjonen en unik tilgang til etterforskningsdokumentene som ledet opp til seriedrapsdommen mot Arnfinn Nesset. Dokumentene forteller en utrolig og facinerende historie, som vi mener det norske folk fortjener å få innblikk i. Resutatet er en ny høykvalitets truecrime-serie fra TV 2, sier Kathrine Haldorsen, programredaktør i TV 2.

Les også:  Fjellferie i sommer? Dette må du tenke på

I 1983 ble sykehjemsbestyrer Arnfinn Nesset dømt for å ha drept 22 pasienter med det åndedrettslammende medikamentet Curacit på Orkdal syke- og aldershjem.

Da Nesset-saken ble rullet opp på starten av 80-tallet var det ingen som kunne tro at Arnfinn Nesset hadde begått drap. Han var en velrespektert mann i Orkdal, en familiemann og bestyrer på Orkdal syke- og aldershjem. Men i løpet av etterforskningen og 967 timer med politiavhør tilsto han 30 drap.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

I retten trakk han tilståelsene og hevdet sin uskyld. Han sa at politiet presset han i avhør.

Krimjournalist Jens Christian Nørve tar med seg tidligere Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen for å se nærmere på denne unike drapssaken i håp om å komme til bunns i gåten Nesset. 

– Dette er en av de største kriminalsakene i Norge i nyere tid, men mange vet lite om hva som skjedde i Orkdal. Jeg ble overrasket over at seriedrapene nesten ikke har vært omtalt siden dommen falt i 1983, sier Jens Christian Nørve.

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

Nørve og Hansen har fått tilgang til alle politiavhørene.

– Vi har fått et unikt innblikk i politiets etterforskning og hva som lå til grunn for dommen mot Arnfinn Nesset. Vi har blant annet møtt dem som jobbet sammen med Nesset, politifolkene som etterforsket han og en av forsvarerne, sier Jens Christian Nørve.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.