Triatlon: Vetle Bergsvik Thorn vant i Portugal

Norges Triatlonforbund

Bergenseren vant europacup i Quarteira, Portugal lørdag. Han spurtet fra kjente medaljesankere som Johnny Brownlee fra Storbritannia og Joao Pereira fra Portugal. Konkurransen var på normaldistansen; olympisk distanse, og Thorns sluttid på 01:46:36 er meget sterk i den tøffe og teknisk krevende løypa.

Thorn var med i ledelsen gjennom hele konkurransen. Etter at svømmingen på 1500 meter var unnagjort, kom han inn i skiftesonen topp-10, og ble sittende i en ledergruppe som jobbet hardt og godt sammen for å sikre at resten av feltet aldri skulle komme opp bakfra. Gruppen bak, som inkluderte Gustav Iden og Sebastian Wernersen fra Norge, tok heller aldri nevneverdig innpå.

Les også:  Nordic Green Chef: Velfortjent seier til Norge

Den teknisk krevende sykkelløypa på 40 km ble unnagjort på drøyt 56 minutter. På løpingen var det OL-medaljør Brownlee som tok føringen. Thorn lå godt plassert i en gruppe på fire rett bak. Da Brownlee begynte å slukne et stykke før mål var det løpssterke Simon Westermann som tok over føringen. Thorn ventet tålmodig på hans rygg, og spurtet inn til seier. Løpingen gjennomførte Thorn på 31.08. Fabian Meeusen, Sveits, kom hardt på slutten og fikk 2.-plass, mens Joao Pereira kapret tredjeplassen.

Les også:  Berg-suser når Glimt herjet med Viking på Aspmyra

– Dette er det sterkeste jeg har sett av Vetle på denne distansen. Han løp med selvtillit og så ut til å vite og være bestemt på at dette skulle gå veien. Han har også et veldig godt kick, som gir han en god spurt, sa sportssjef i Norges Triatlonforbund, Arild Tveiten etter løpet.

Selv om Iden hadde raskest fart på syklingen, 20 sekunder raskere enn Thorn, var gruppen for langt bak før den 10 km lange løpingen til at han noen gang kunne være med å konkurrere om pallplassene. Han ble til slutt nummer 14. Wernersen kom på 32. plass.

Les også:  Berg-suser når Glimt herjet med Viking på Aspmyra

Lotte Miller kom på 36. plass i kvinnenes konkurranse litt tidligere lørdag. Dette er hennes første løp etter lengre tids skadeavbrekk. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.