Koftefesten i Bodø med utstillinger og kofteopptog gjennom sentrum

strikk pinner klær sy

Snart er det duket for Koftefesten 2018 i Bodø. 20. – 22. april arrangerer Aud Marie Juliussen og Vanja Blix Langsrud Koftefesten 2018 i Bodø.

Arrangementet er primært et strikketreff og finner sted på hotell Scandic Bodø. I tillegg til ca. 200 deltakere, har de med seg Ragnhild Lie fra Lofoten Wool, Nina Granlund Sæther (designer og forfatter) og Kari Hestnes (designer og forfatter) som foredragsholdere. Utstillere / salgsboder er tilgjengelig i 4. etg. på Scandic Bodø for alle, ikke bare de som er påmeldt arrangementet.

Les også:  Valentines day: Nå kan du få hjerte-pizza hos Olivia i Bodø

– Jeg var også initiativtaker til den første Koftefesten i 2015, den gang med 188 påmeldte deltakere i Trondheim. Koftefesten 2017 foregikk i Drammen med over to hundre deltakere, og i år gleder vi oss til å besøke Bodø. Med unntak av 2016 (Lindesnes), har jeg stått for arrangementet hvert år. Denne uken signerer vi kontrakt med hotellet for Koftefesten 2019, sier Vanja Blix Langsrud.

Les også:  Trettebergstuen er ikke faktisk etterforsket av Økokrim

Koftefesten er ikke som et helt vanlig strikketreff, da interessen for gamle – og nye – kofter står i sentrum for hele treffet. Foredragene dreier seg om kofter / mønsterstrikk / strikkehistorie og annet kofterelatert. Deltakerne reiser fra hele Norge (noen fra våre naboland) for å komme på Koftefesten og treffe folk som er like interessert i denne delen av kulturhistorien som seg selv.

Les også:  John Kerry møtte Gahr Støre: - Norge avgjørende for å kutte vanskelige utslipp

– I tillegg til all strikkehygge, salgsboder og foredrag på hotellet, går vi i kofteopptog gjennom Bodø sentrum lørdag 21.4. kl. 12.00. Oppmøte er utenfor biblioteket klokka 11.45, og så går vi gjennom Glasshuset og opp til Husfliden. Arrangementet på hotellet er fulltegnet, men det er mulig for enhver å delta i kofteopptoget. Vi håper at mange av lokalbefolkningen blir med, avslutter Vanja Blix Langsrud.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.