To omkom i trafikken i Nordland i november

bil ratt speedometer

14 mennesker har så langt mistet livet i trafikken i Norland i år. Det er én mer enn i hele 2022.

Så langt i år er 113 personer drept på norske veier. Det er tre færre enn hele 2022. Dette viser foreløpige ulykkestall fra Statens vegvesen.

– Det var seks personer som døde i novembertrafikken i Norge. To av dem var på veiene i Nordland. Det er en tredjedel av alle dødsfallene i hele landet. Jeg ber innstendig alle om å holde fartsgrensen, kjøre rusfritt og holde oppmerksomheten på veien. Ta hensyn til vær og føre, og sørg for at kjøretøyet er klart for kjøreturen, sier Gunnar Stiberg, senioringeniør i Statens vegvesen.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene flås og bompengene sløses!

Det var ingen ungdommer som omkom i november. Alle de døde var over 40 år.

– Etter måneder med flere drepte ungdommer enn vanlig er det godt å se at november ikke har krevd helt unge ofre. Likevel – vi har ingen å miste, hverken unge eller eldre. sier Stiberg.

Dødsfallene, fem menn og en kvinne, skjedde i Nordland, Troms og Finnmark, Viken, Innlandet og Vestland. Det var primært møte- og utforkjøringsulykker, men en fotgjenger mistet også livet i november.

Les også:  Seier for frivilligheten: Frivillige får ta transportoppdrag uten løyve

Uoppmerksomhet er fortsatt er en av de viktigste årsakene til alvorlige trafikkulykker, ofte med døden til følge. En undersøkelse laget på oppdrag fra Statens vegvesen (TØI) viser at bilførere gjør litt færre ting mens de kjører bil i dag, og er blitt litt mer oppmerksomme enn for bare få år siden.

– Vi går små skritt i riktig retning. Men det er likevel viktig med en påminnelse i disse juletider at vi må kjøre oppmerksomt og ta oss ekstra tid. I trafikken er vi helt avhengige av hverandre, avslutter Gunnar Stiberg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.