Thomas fra Bodø ny toppsjef

sveiva

Thomas har sin arbeidsplass i Bodø og erstatter Lars Reitan som forlater etter 10 år som daglig leder for Svevia Norge AS.

Første november fikk Thomas Lundström stillingen som daglig leder for Svevia Norge AS. Selskapet har vært etablert i det norske markedet siden 2011 og omsetter for ca 800 millioner kroner. Svevia Norge AS er datterselskap av Svevia AB i Sverige. 

Svevia Norge AS har gjennom årene utviklet seg til å bli en betydelig aktør på drift og vedlikeholdsmarkedet i Norge. De har i dag 13 driftskontrakter og 115 medarbeidere.

Les også:  Mer penger ga ny asfalt på E6 i Saltdal

– Thomas har meget god kunnskap og lang erfaring i drift og vedlikehold av de norske veier. For og fortsatt kunne utvikle bærekraftige og langsiktige løsninger for norske kunder kommer hans kompetanse på vedlikeholdskontrakter til å være veldig verdifull. Han har også mange års erfaring i godt lederskap som gjør at jeg ser frem til å jobbe med Thomas Lundström som leder for vårt norske datterselskap sier Olle Öberg, divisjonssjef i Svevia AB, Sverige.

Thomas kommer fra rollen som prosjektsjef i Svevia Norge AS. Han er utdannet siviløkonom og har tidligere jobbet som blant annet distriktssjef og prosjektsjef i Mesta AS.

Les også:  Ivar Andreassen fra Bodø ny styreleder i Fiskebåt Nord

– Det er en spennende utfordring å utvikle Svevia Norge AS til å fortsette å ta markedsandeler og være konkurransedyktig i drift og vedlikehold av vei. Fokuset kommer til å være å utvikle driften med smarte løsninger og møte utfordringene som ligger i klima og miljø.  Markedet innen drift og vedlikehold av vei er noe forskjellig i Sverige og Norge, fremfor alt fordelingen i kundesegmentet mens det operative arbeidet er mye av det samme. Det handler om å gjøre veiene sikre og fremkommelige og arbeide for en robust infrastruktur. Akkurat som i Sverige er det et stort etterslep på vedlikehold av det mindre vegnettet i Norge. Jeg håper i samarbeid med kundene, medarbeidere,  samarbeidspartnere og Svevia AB å kunne komme med nytenkende og samfunnsnyttige tiltak for å redusere etterslepet på de norske veiene, sier Thomas Lundström.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.