Hit reiser vi i 2018

ferie spania

2018 ser ut til å bli et veldig bra reiseår, bestillingene har økt med 13 prosent sammenliknet med samme tid i fjor. Også i 2018 er Spania det mest populære ferielandet. Hellas, Italia og Frankrike øker mye mot i fjor og Tyrkia, som i flere år har rast nedover listene, ser ut til å få fornyet tillit.

For sommeren er det Mallorca som topper listen, etterfulgt av Kreta og Split. Det viser en trendspaning foran reiseåret 2018 fra Ticket Feriereiser, Nordens største private reisebyråkjede.

Les også:  4. april er gulrotens dag

Det er de trygge klassikerne som gjelder også i 2018, noe som har sammenheng med økende uro i verden.

– Uroen i verden får oss heller ikke til å slutte å reise i 2018, men vi velger i større utstrekning reisemål som vi anser som trygge. Det er en fordel for land som Spania, Hellas og Kroatia, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

Spania fortsetter å ligge på topp blant ferielandene også i 2018, mens Italia og Hellas ser ut til å øke kraftigst blant landene rundt Middelhavet, takket være en økning av bestillingene på henholdsvis 85 og 18 prosent.

Bestillingene til Tyrkia i 2018 øker etter flere år med nedgang. Fortrinnsvis skyldes dette etniske reiser til for eksempel Istanbul og Ankara, men også reiser til typiske turiststeder tar seg opp. Både Ving og TUI har økt kapasiteten til landet denne sommeren.

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

– Tyrkia er et prisgunstig alternativ, og Antalya klatrer på topplisten for reisemål i sommerferien. Så lenge det holder seg rolig i Tyrkia så forventer vi at flere vil velge landet som reisemål i sommer, sier Ellen Wolff Andresen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.