Telenor åpner 5G-nett på Fornebu

telenor norge

Telenor åpnet i dag en ny 5G-pilot på sitt eget hovedkontor på Fornebu. Med to nye basestasjoner plassert på taket, vil Telenor teste fremtidens mobilteknologi på hjemmebane for å sikre kundene best mulig opplevelser. 

– Dette er en stor dag for alle oss i Telenor. Vi har allerede lansert en 5G-pilot i Kongsberg, og er godt i gang med forberedelser i Elverum, Trondheim og flere andre steder. Nå som vi også har 5G på Fornebu vil våre eksperter ha umiddelbar tilgang til fremtidens supernett, slik at de lærer mest mulig om hvilken betydning teknologien vil få for Norge, sier Petter-Børre Furberg, administrerende direktør i Telenor Norge.

Les også:  Bloggerne på TV 2: Fem nye profiler

De to 5G-basestasjonene på Fornebu er utviklet for to ulike hensyn. Den ene basestasjonen går på 3,6 GHz og er en del av Telenors utbygging av 5G i Norge. Den andre er en del av et større forskningsprosjekt i samarbeid med EU kalt 5G-VINNI, og går på 26GHz.

– Tidlig eksperimentering med 5G er viktig for norsk innovasjon og konkurransekraft. Nå som vi har fått to 5G-basestasjoner på Fornebu åpner det opp for nye muligheter som vi kan utforske videre. Vi gleder oss til å gjøre flere tester og eksperimentere lokalt, sier Furberg og legger til:

Les også:  Pixel 8a: Ny AI-telefon fra Google

– Det som gjør 5G-piloten på Fornebu ekstra interessant er at vi her benytter forskjellige utstyrsleverandører til ulike hensyn. Telenor vil i løpet av året beslutte hvem som skal levere utstyr for bygging av 5G-nettverket i Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.