Nytt mobilselskap for bedrifter slipper databruken helt fri

nortel

Et nytt norsk mobilselskap skal bryte Telenors og Telias kontroll over det norske bedriftsmarkedet. Som først selskap tilbyr nykommeren Nortel grenseløs databruk med lav fastpris.

– Datapakke-jungelen er ugjennomtrengelig, skaper byråkrati og fører til ekstrakostnader for norske bedrifter. Vi revolusjonerer markedet og tilbyr grenseløs databruk til én fast pris, og den er lavere enn prisen på Telenor og Telia sine større datapakker i dagens bedriftsmarked, sier administrerende direktør Christian Pritchard i Nortel.

Bakgrunnen for Nortels strategi er enkel: Det finnes i dag 1,5 millioner nordmenn som bare har jobbtelefon, der mobilen for mange er et av de viktigste arbeidsredskapene. Med 4G, og etter hvert 5G, løser vi i dag oppgaver på en annen måte, og arbeidsdagen kan foregå hvor som helst og når som helst. Det stiller nye krav til mobilselskapene, og Nortel tror at datapakkene vil forsvinne. I stedet vil konkurransen handle om hastighet og prioritet i nettet.

Les også:  Datingekspertens fem beste tips til en god førjulsdate

– Det er et duopol i det norske bedriftsmarkedet med to store aktører. All erfaring viser at det er nykommere som skaper både priskonkurranse og innovasjon. Med etableringen av Nortel gjør vi begge deler, sier Pritchard.

I dag finnes det mer enn 60 datapakker på det norske bedriftsmarkedet. Felles for alle er at man betale en månedlig pris for databruk opp til en øvre grense. Går man over denne grensen, kan man kjøpe påfyll i form av nye og kostbare pakker.

Les også:  Black Week ga pakkerekord for Posten

Tall fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) viser at teleselskapene i 2018 hadde nesten 1,3 milliarder kroner i ekstrainntekter fra databruk som ikke inngår i abonnementene, og beløpet inkluderer ikke bruk i utlandet.

– Mange operatører snakker om «fri bruk» og «fritt» i disse pakkene. Men alle har en øvre grense og ofte ekstra betingelser, for eksempel om trafikk bare i eget nett. Vårt konsept er det vi sier: Grenseløs databruk og én fast pris. Med Telenordekning sikrer vi kundene våre markedets beste dekning, sier Pritchard.

Han etablerte og ledet Mobitalk frem til selskapet ble solgt til Phonero i 2016. På det tidspunktet hadde Mobitalk 14 000 mobil- og IP brukere, hovedsakelig innenfor shipping, offshore og små og mellomstore bedrifter, og året etter ble Phonero kjøpt av Telia for 2,3 milliarder. Med på Nortel-laget er også Kristian Renaas, som ledet Telias bedriftsmarked. På eiersiden er blant andre den tidligere Aker-toppen og investoren Leif-Arne Langøy.

Les også:  Viktig for norsk sjømatnæring å være synlig i Kina

Nortel vil konsentrere seg om små og mellomstore bedrifter med mellom 5 og 300 ansatte. Det finnes 73.500 slike selskaper i Norge og disse utgjør ryggraden i norsk næringsliv.

– Norske mobilbrukere ligger i dag langt bak andre nordiske land i databruk. Det tror vi vil forandre seg, og vi skal sørge for at norske bedrifter får muligheten til å gjøre hverdagen enklere både for seg selv og sine ansatte gjennom våre produkter, sier Pritchard.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.