Tariffoppgjøret i kommunesektoren går til mekling

bedrift lønn avtale

Tariffoppgjøret i kommunesektoren går til mekling etter at det ble brudd i forhandlingene fredag. – Det er et uvanlig komplisert tariffoppgjør, med stor avstand mellom partene. Det er behov for riksmeklerens hjelp til å finne gode løsninger, sier KS’ arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø.

Arbeidstakernes organisasjoner brøt forhandlingene fredag, halvannet døgn før fristen ved midnatt lørdag.  

– Vi er langt fra ferdige. Det gjenstår mye på både på lønn og andre bestemmelser. KS vil gjøre det vi kan for å bidra til å finne en meklingsløsning, sier Gangsø.  

Les også:  A-krimsenteret i Nordland: Utenlandske arbeidstakere utnyttes

I årets hovedoppgjør forhandler partene om hele hovedtariffavtalen – både lønn og andre bestemmelser. Noen av dem har også økonomiske konsekvenser. KS forhandler med fire forhandlingssammenslutninger som representerer 41 forbund i LO, Unio, YS og Akademikerne. Forventningene er høye etter to år med pandemi.

– KS har forsøkt å balansere høye og sprikende krav fra arbeidstakernes organisasjoner innenfor en økonomisk bærekraftig ramme. En løsning må ta hensyn både til konkurranseutsatt næringsliv, kommunenes økonomi og kommunenes behov for arbeidskraft, sier Gangsø.

Les også:  The National ute med albumet "Laugh Track"

Han understreker at KS forholder seg til frontfagmodellen som sikrer en koordinert lønnsdannelse i hele arbeidslivet over tid.

– KS’ klare mål i tariffoppgjøret er at kommunene skal kunne rekruttere, mobilisere og beholde kompetente ansatte, slik at de kan fortsette å tilby innbyggerne gode tjenester, sier Gangsø.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.