hes

MUSIKK: Ine Hoem og Edvard Hoem klar med julelåten «Barnas julesong»

De siste årene har Ine Hoem hatt stor suksess med å tonsette sin far, Edvard Hoems tekster. Sammen har de to også turnert, til strålende mottagelse fra publikum rundt om i landet.... Les mer »
museumsforlaget

Ny bok: Erkebispegården ved Nidarosdomen

I Nidaros, middelalderens Trondheim, begynte pilegrimsvandringene til Olav den helliges grav straks etter hans død. Nidaros erkebispedømme ble etablert av paven, og erkebiskop Øystein Erlendsson bygget en katedral og en erkebispegård. Denne... Les mer »
kirke

Biskopen besøker Hamarøy

Fra 29. november til 4. desember er fungerende biskop Gunnar Bråthen på visitas i Hábmer – Hamarøy. Det er lagt opp et rikholdig program hvor både menigheter og lokalsamfunn skal besøkes, opplyser... Les mer »
rocksport

Juleturneen Julegaven med Trine Rein og Adrian Jørgensen til Bodø

Trine Rein skal også i år ut med turneen Julegaven sammen med årets gjesteartist Adrian Jørgensen. Turnèstart er 23. november i Fauske, og så skal de videre til Bodø, Reipå, Nesna, Inndyr, Mo i Rana,... Les mer »
lyskultur

Nidaros Domkirke vant Nordisk Lyspris

Tirsdag den 6. september går inn som en gledens dag for Norsk belysning. Som om ikke vinner av Norsk Lyspris 2021 i kategorien “Beste innendørsprosjekt” og lysdesignprisen Award of Excellence var nok,... Les mer »
Blåkläder

Snekkerpappaen Marius Skålvoll gifter seg 13. august i Bodø: Sier JA i Blåkläder!

Han elsker to ting, hobbysnekkeren Marius Skålvoll, kjent fra Eventyrlig Oppussing og som @snekkerpappaen på Instagram: familien sin og oppussing. Hva er vel da mer naturlig enn å bære en skreddersydd dress fra... Les mer »
prest

Donerte 10 millioner til Sandnessjøen kirke

Sandnessjøen kirke var i så dårlig forfatning at prost i Nord-Helgeland Olav Rune Ertzeid i vår måtte male veggene. Men så kom det hjelp fra uventet hold, melder NRK. Bjørg Stemland fra Sandnessjøen er... Les mer »
brann

Brann ved kirke i Vesterålen slukket

Politiet fikk melding om en brann i en bygning ved Bøvågen i Vesterålen natt til mandag. Nødetatene rykket ut til brannstedet. Det viste seg å være full fyr i en villa ved... Les mer »
nfk

Gildeskål kommune får støtte til pilgrimsled

Fylkesrådet bevilger 500 000 kroner til Gildeskål kommune for å etablere Hålogalandsleden – en nasjonalt godkjent pilgrimsled mellom Trondenes og Nidaros. – Det er svært positivt at Gildeskål kommune tar på seg... Les mer »
bibel jul

Høy strømpriser: Iskalde eller stengte kirker i julen!

Høye strømpriser slår nå også ut på gudstjenester og konserter i kirkene landet over. 90 prosent av kirkene oppvarmes av strøm, og regningene har allerede blitt 400.000 kroner høyere for enkelte. Det... Les mer »