Krever at natur og friluftsliv blir prioritert i vindkraftsaker

energi strøm

Natur- og friluftslivsorganisasjoner med krav til regjeringens gjennomgang av konsesjonsbehandlingen for vindkraft på land.

I et felles brev krever Norsk Friluftsliv, Den Norske Turistforening, Norges Jeger- og Fiskerforbund, Sabima, Norges Naturvernforbund og Norsk Ornitologisk Forening at natur- og friluftslivsverdier må ivaretas i vesentlig større grad enn i dag i søknader om etablering av vindkraftanlegg.

Organisasjonene ber om at miljømyndighetene tillegges mer ansvar i konsesjonsprosessen, enn de har i dag, samt at det stilles strengere krav i faglige utredninger.

Les også:  Slik sparer du strøm på hytta i vinterferien

– Det er helt nødvendig å skjerpe kravene til de miljøfaglige utredningene som gjennomføres i forbindelse med planlegging av vindkraftanlegg. Det trengs tydeligere retningslinjer og må settes høyere krav til omfang og kvalitet, skriver organisasjonene i brevet til regjeringen.

Regjeringen har varslet en gjennomgang av konsesjonssystemet. Her er det meldt at natur og miljøhensynene skal veie tyngre, men ikke hvilke konkrete endringer som er aktuelle.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.