Betydelig aktivitet på Evenes flystasjon i årene som kommer

f-35

Evenes flystasjon blir beredskapsbase for kontroll av luftrommene i nordområdene og Foraas Områdesikring AS er valgt som underentreprenør til perimetersikring.

Det blir betydelig aktivitet på Evenes flystasjon i årene som kommer. Langtidsplanen innebærer blant annet å utvikle flystasjonen til fremskutt operasjonsbase for F-35-kampflyene innen 2022, med permanent NATO QRA-beredskap (Quick Reaction Alert).

– Vi er utrolig stolte og takknemlige for å få tilliten til å gjennomføre et prosjekt av denne størrelsen, forteller operativ leder Ronny Hafsmo i Foraas Områdesikring.

Les også:  Oppgraderer Steigentunnelen

Trondheims-bedriften blir underentreprenør til Målselv Maskin & Transport AS, som vant hovedentreprisen til en verdi på rundt 156 millioner kroner.

– Det er flott at en lokal entreprenør som Målselv Maskin & Transport fikk kontrakten, og vi gleder oss til et tett samarbeid fremover, sier Hafsmo.

Kontrakten med Foraas Områdesikring er på vel 30 millioner kroner og innebærer 10 000 gjerdemeter fysisk sikring.

Les også:  Dronebase på Andøya: – Et kjempeløft for forsvaret

Foraas Områdesikring er også med i konkurransen om å få levering av porter og andre tilgangspunkt på Evenes flystasjon.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.