Nidaros Domkirke vant Nordisk Lyspris

lyskultur

Tirsdag den 6. september går inn som en gledens dag for Norsk belysning. Som om ikke vinner av Norsk Lyspris 2021 i kategorien “Beste innendørsprosjekt” og lysdesignprisen Award of Excellence var nok, tok Nidaros Domkirke like gjerne storeslem ved å stikke av med seieren i Nordisk Lyspris!

Prosjektene som er kvalifiserte til Nordisk Lyspris er nasjonale vinnere fra Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige fra de siste to årene. Med andre ord, en omfattende konkurranse med prosjekter som representerer det beste av Nordisk Lysdesign.

Les også:  MUSIKK: Anna Kajander ute med albumet "Al Dente"

Den velrenommerte lysdesigneren bak den nye belysningen i Nidarosdomen, Erik Selmer, var selvsagt på plass for å motta den prestisjetunge prisen.

– Det var mange gode prosjekter som var nominert til Nordisk Lyspris. Jeg tror at Nidarosdomen vant fordi vi har klart å fremheve kirkens arkitektur og detaljer, og samtidig formidlet den sakrale stemningen i rommet, sier Selmer til Lyskultur.

Lysdesignet yter respekt for kirkens historiske, kulturelle og sakrale betydning, og vil glede ansatte og besøkende mange år inn i fremtiden. At prosjektet nå vinner Nordisk Lyspris er nok et bevis på dette.

Les også:  Lille Venn ute med låta "Just Like Me!!"

Tekst og bilde: Thomas Karlsnes

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.