arkiv nordland

Budsjettlekkasje: Pengestøtte til samisk arkivløft

Regjeringen ønsker å styrke samisk språkarbeid, og foreslår blant annet å bevilge 2 millioner kroner til et prosjekt for å gjøre samisk tale om til tekst. Utgangspunktet er vokalarkivene som ligger hos... Les mer »
politi

Arkivverket hjalp politiet: Gammel drapssak oppklart

Politiet har nå oppklart en gammel drapssak ved hjelp av DNA-spor kombinert med slektsforskning. Her har Arkivverket vært en sentral bidragsyter. Arkivverket deltar i et pilotprosjekt hos Kripos, sammen med Oslo universitetssykehus. Kripos... Les mer »
arkiv nordland

Ber Energikommisjonen om informasjon om journalføring og arkivering

På bakgrunn av NRKs oppslag fredag 20. januar om manglende journalføring og offentlig tilgang på dokumenter under Energikommisjonens arbeid, vil Arkivverket kontakte kommisjonen. Formålet er å få klarhet i hvordan kommisjonen forholder... Les mer »
arkiv nordland

Kommuner i Nordland sliter mest med arkivene

Arkivverket undersøker hvert år hvor god stat og kommune er til å ta vare på dokumentasjon. Årets svar fra kommunene avdekker store regionale forskjeller. Mens kommuner i Agder, Rogaland og Møre og... Les mer »
arkiv nordland

Arkivverket legger ut nytt materiale fra andre verdenskrig på nett

Første del av Arkivverkets vårslipp 2020 er nå tilgjengelig for alle i Digitalarkivet. Se tusenvis av dokumentsider og fotografier knyttet til invasjonen og begivenheter de nærmeste ukene etterpå. I vårslippene publiserer Arkivverket... Les mer »
arkiv nordland

Offentlig sektor: Over 300 brudd på arkivloven i 2019

Flere av bruddene øker faren for at viktig dokumentasjon kan gå tapt for alltid. Arkivverkets 60 tilsyn med statlige organer, kommuner og fylkeskommuner i 2019 avdekket over 300 brudd på arkivloven. –... Les mer »
arkiv nordland

55 offentlige virksomheter får arkivtilsyn i 2020

I 2020 vil 55 virksomheter få arkivtilsyn av Arkivverket. Kommuner på Vestlandet og i Nord-Norge peker seg ut i årets risikovurdering, sammen med høyskoler og virksomheter innen helse og justis. Arkivverket bruker... Les mer »
arkiv nordland

140 millioner til sikring av nasjonens digitale hukommelse

I forslag til statsbudsjett for 2020 får Arkivverket 140 millioner kroner til utvikling av nye løsninger for lagring og publisering av historiske data. – Denne satsingen vil redde nasjonens digitale hukommelse. Nå... Les mer »
arkiv nordland

Snart er alle landets arkiv et tasteklikk unna

I samarbeid med andre aktører i arkivsektoren, skal Arkivverket etablere og utvikle Digitalarkivet som en felles portal for digital publisering av arkiv. Målet er at alle brukere skal kunne søke og hente... Les mer »
arkivverket

Pengedryss fra Arkivverket til sikring av privatarkiver

Hvert år deler Riksarkivaren ut prosjekt- og utviklingsmidler til arkiv. Nå kan du se hvem som har fått støtte! Mange viktige arkiver etter private bedrifter, det frivillige organisasjonslivet og privatpersoner vil nå... Les mer »