Ber Energikommisjonen om informasjon om journalføring og arkivering

arkiv nordland

På bakgrunn av NRKs oppslag fredag 20. januar om manglende journalføring og offentlig tilgang på dokumenter under Energikommisjonens arbeid, vil Arkivverket kontakte kommisjonen.

Formålet er å få klarhet i hvordan kommisjonen forholder seg til Arkivlovens bestemmelser om journalføring, dokumentasjonsrutiner og offentlighetens mulighet for å gjøre seg kjent med kommisjonens arbeid.

– Å arkivere og journalføre dokumenter er enormt viktig i slike saker, og det er helt nødvendig å sikre etterrettelig dokumentasjon fra kommisjonens arbeid nå, men også for å ettertiden, sier riksarkivar Inga Bolstad.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

På bakgrunn av kommisjonens uttalelser til NRK, vil Arkivverket vurdere om det er noe kommisjonen er lovpålagt å gjøre annerledes. 

– Det er totalen i arkivering, journalføring og tilgang på dokumentasjon som er utfordringen og spørsmålet i denne saken. Vi kan ikke si noe om hvorvidt det er lovlig for kommisjonen å hemmeligholde all dokumentasjon eller enkeltdokumenter, eller om de gjør klokt i det, sier Bolstad.

Les også:  Kraftig økning i tyveri fra bil

– Vi er satt til å forvalte Arkivloven, som handler om hvordan de skal sikre dokumentasjonen de produserer, og med utgangspunkt i den vil vi undersøke lovligheten av måten de jobber på med journalføring, dokumentasjon og arkivering, sier hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.