Stortinget har nå gitt formelt klarsignal til Riksrevisjonen

Riksrevisjonen

Riksrevisjonen har nå fått formelt klarsignal fra Stortingets presidentskap på at Riksrevisjonen kan gjennomføre etterlevelsesrevisjoner av Stortingets administrasjon. – Det er jeg fornøyd med, sier riksrevisor Per-Kristian Foss.

Forrige uke ba Riksrevisjonen om en formell bekreftelse fra Stortingets presidentskap på at Riksrevisjonen har mandat og lovgrunnlag til å kontrollere at Stortingets administrasjon følger lover og regler, såkalt etterlevelsesrevisjon. Nå har Riksrevisjonen fått den formelle bekreftelsen man trengte og ba om for å kunne gjenoppta denne viktige kontrollformen.

Les også:  Kunstig intelligens: Foreslår tiltak for å sikre eksamen

– De siste ukene har vært krevende, men jeg er glad for at vi nå har fått en formell bekreftelse på at vi faktisk kan gjøre jobben vår. Det som skjedde i 2017 er svært beklagelig, men nå kan vi endelig sette punktum og se fremover, sier riksrevisor Per-Kristian Foss.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.