Vil Norge være en av favorittene til å vinne VM i fotball for kvinner i 2023?

Norske fotballspillere er virkelig i fokus for tiden. Spillere som Martin Ødegaard som briljerer for Arsenal og Erling Haaland som er godt i gang med å ta enhver scoringsrekord som er å finne i Premier League, har virkelig satt Norge på fotballkartet.

Selv om de presterer bra for sine respektive klubblag, har det imidlertid ikke vært mye å skryte av når det kommer til turneringer og sluttspill for herrelandslaget. Heldigvis har vi et kvinnelandslag som stadig presterer bra, og de er nå klare for delta i VM for kvinner sommeren 2023.

Deltakelse i store turneringer som VM og EM er noe som virkelig tiltrekker seg oppmerksomhet, noe vi tydelig har sett i media den siste tiden. Det skrives støtt og stadig om kvinnelige fotballspillere, i tillegg til at kvinnelandslaget støtt og stadig nevnes, på godt og vondt.

Det er ikke bare i media at de norske kvinnene legges merke til. De blir også inkludert på en rekke bettingsider på nettet, som tilbyr betting på kamper og turneringer.

Les også:  VIDEO: Glimt i cupfinale etter seier mot Vålerenga

Neste sommer venter den største turneringen for landslag, nemlig VM. Det store spørsmålet er dog, er de norske kvinnene favoritter til å hente hjem det gjeveste troféeet? Vi ser nærmere på nettopp det i denne artikkelen.

Revansjelystne etter EM i 2022

Sommeren 2022 ble dessverre en marerittsommer for det norske kvinnelandslaget. Det som skulle bli en suksessrik og spennende turnering for de norske damene endte med kun én seier, mot Nord-Irland. Deretter ventet et braktap mot England, på hele 8-0. EM endte med et 1-0 tap mot Østerrike, som på papiret i utgangspunktet skal være noen hakk dårligere enn Norge.

Det er altså trygt å si at de norske damene er motiverte til å revansjere tapene i EM, og klare til å vise hva de virkelig duger til i Fotball-VM 2023. 

Stort forbedringspotensial

Etter det sjokkerende tapet mot England i EM er det ingen tvil om at det har blitt gjennomført en rekke interne møter og samtaler. Det er ganske tydelig at de sliter defensivt, og noe må skje hvis de skal klare å yppe med de store nasjonene under Fotball-VM.

Les også:  Anders Aukland med ny treningspodkast for NRK

Nå nylig gikk de norske damene på nok et bittert tap, denne gangen i en vennskapskamp mot Brasil. Resultatet ble 4-1 og det er trygt å si at Norge var sjanseløse mot fotballnasjonen.

Potensialet er dog der og Norge har mange spennende spillere å holde utkikk etter. Det gjelder også å skape et ordentlig lag, som klarer å spille godt sammen. Hvis de klarer å forbedre dette til 2023 vil det utvilsomt være muligheter for Norge til å markere seg.

Mange rutinerte og dyktige spillere

Det norske kvinnelandslaget har mange spillere med god erfaring fra utenlandske storklubber. Den mest kjente er utvilsomt Ada Hegerberg, som etter flere år med fravær fra landslaget, nylig har kommet inn i varmen igjen.

Selv om det «nye» samarbeidet ikke bar frukter i EM, håper og tror vi at det vil forbedre seg til Fotball-VM.

Les også:  Glimt til topps: Vant over Strømsgodset

Norge har også andre kjente spillere som Guro Reiten som til daglig spiller for Chelsea i England og Caroline Graham Hansen som spiller for den spanske giganten Barcelona.

Stadig flere norske spillere markerer seg blant de beste klubblagene i verden, noe som igjen forbedrer kvaliteten på landslaget.

Store muligheter til å nå langt

Det er ingen tvil om at Norge har gode muligheter til å nå langt i turneringen, men det er forbeholdt at de klarer å forbedre den defensive delen av spillet sitt. Selv om de er rangert ganske høyt, er det trygt å si at de ikke er favoritter til å vinne turneringen.

Et favorittstempel er kanskje en fin ting å unngå, og det er ingen tvil om at det blir spennende å følge med på kampene neste sommer!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.