skatteetaten

A-krimsenteret i Nordland:
 – Mindre arbeidslivskriminalitet i fiskeindustrien

A-krimsenteret har de siste årene fulgt den landbaserte delen av fiskeindustrien i Nordland tett. I 2019 ble det konkludert med at det foregikk grov utnyttelse og arbeidslivskriminalitet. Dagens situasjon viser bedring i... Les mer »
skatteetaten

Varsler fiskerikontroller i Nordland

Det årlige skreifiske er godt i gang. Nå varsler a-krimsenteret i Nordland økt tilstedeværelse og kontroll. A-krimsenteret er opptatt av at arbeidstakere skal ha ei lønn å leve av, verdige bo- og... Les mer »
stamsund

Døde etter arbeidsulykke i Lofoten – Lerøy Norway Seafoods får kritikk

Lørdag 6. februar døde Hussein Afzai i en arbeidsulykke i Stamsund i Vestvågøy i Lofoten. Nå får Lerøy Norway Seafoods kritikk fra Arbeidstilsynet på flere punkter, opplyser NRK. Dødsulykken skjedde under nedvasking... Les mer »
Arbeidstilsynet

– Setebeltet reddet livet mitt

En teknisk feil låste styringen på traktoren. Sekunder etter var den totalvrak. – Hadde jeg ikke brukt setebeltet, hadde to gutter mistet mammaen sin den dagen, sier bonde og maskinfører Ailin Skårland.... Les mer »
politi

Arbeidsulykke på byggeplass i Bodø

Politiet fikk melding om en arbeidsulykke på en byggeplass i Bodø i 10-tiden onsdag. En mann i 30-årene skal ha fått et element i hodet under avlasting. Vedkommende skal ha brukt hjelm.... Les mer »
rettigheter

LESERINNLEGG: Utvising og strengere straffer mot arbeidskriminalitet

Demokratene vil ha langt strengere reaksjoner mot arbeidslivskriminalitet som konkursrytteri – og ulovlig innleie av arbeidskraft fra utlandet må snarest sendes – rett ut. Av Vidar Kleppe, politisk nestleder i Demokratene. Et... Les mer »
Skatteetaten

Undersøker mulig permitteringsjuks i Bodø

A-krimsenteret i Bodø kontrollerer brudd på permitteringsreglene. Ansatte permitteres på papiret – men ansatte fortsetter å jobbe. A-krimsenteret i Bodø har i løpet av den siste uken gjennomført flere kontroller mot virksomheter... Les mer »
ferie kalender

Arbeidstilsynet med råd for tilbakeføring til kontorene

Arbeidstilsynet har utarbeidet råd om hvilke vurderinger og tiltak som må gjøres den dagen folk skal ut av hjemmekontorene og tilbake på arbeidsplassen. Rådene er utviklet av arbeidsmedisinere i Arbeidstilsynet, og er... Les mer »
arbeidstilsynet

Arbeidstilsynet varsler aksjon i industrinæringen

Arbeidstilsynet vil fra 9. til 20. mars gjennomføre en tilsynsaksjon i industrinæringen over hele landet. Tilsynene vil i all hovedsak fokusere på maskinsikkerhet. Hvert år skjer det i gjennomsnitt 2500 arbeidsulykker i... Les mer »
musikk podcast iphone

Arbeidstilsynet advarer mot bruk av hodetelefoner

På mange arbeidsplasser i Norge er det støy. Arbeidstilsynet advarer nå mot å bruke vanlige hodetelefoner på jobb i stedet for hørselsvern. – Våre inspektører rapporterer om at de møter på stadig... Les mer »