Sykehuspost i Narvik betales av næringslivet? – Jeg syns det er ganske alvorlig

sykehus doktor

I Narvik kommune må kanskje det private næringslivet finansiere et offentlig sykehustilbud. Det har fått flere fagfolk til å reagere, ifølge NRK.

– Er det sånn at det private skal gå inn å finansiere offentlig akuttberedskap? Jeg syns det er ganske alvorlig, men jeg er glad for at de stiller opp for pasientene, sier avdelingslege Jon Harr ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) Narvik til NRK.

Les også:  Ajax hadde flaks: Glimt ute av Conference League

Det private næringslivet i Narvik har sagt seg villig til å finansiere ortopedisk post ved UNN i Narvik. Dette for å unngå at benbruddpasienter må fraktes i to timer til nabobyen Harstad i sykebil. Ny beredskap skal avgjøres først i løpet av våren 2022.

– Vi er en region som står foran en rivende utvikling, og det å redusere et tilbud, og i verste fall miste kompetente fagpersoner på sykehuset, det er næringslivet redd for, sier Svein Erik Kristiansen, direktør for Narvikregionens næringsforening.

Les også:  Betydelige helseplager blant beboere nær vindpark

– Finansieringen av ortopedisk post ved UNN i Narvik av næringslivet i Narvik er ikke satt igang, situasjonen vil bli vurdert senere, sier Jørn Ressvoll i en kommentar til Bodøposten.no.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.