Høye strømpriser: Regjeringen har lagt fram kompensasjonsordning

strøm

Regjeringen har lagt fram en ordning om kompensasjon for høye strømpriser. Ordningen innebærer at husholdninger vil få deler av sine strømutgifter over en terskel tilbakebetalt gjennom nettleien.

Reguleringsmyndigheten for energi i NVE (RME) vil administrere ordningen overfor nettselskapene.

Den foreslåtte ordningen innebærer at kunden får tilbakebetalt 50% av kostnadene over 70 øre per kWt eks mva. Dette beløpet vil bli trukket fra den månedlige regningen for nettleie. Dersom summen overstiger den månedlige nettleien, blir beløpet utbetalt til kundes bankkonto eller trukket fra strømregningen.

Taket for kompensasjon er 5000 kWt per måned. Forbruk over dette blir ikke kompensert. Ordningen gjelder for husholdninger, ikke fritidsboliger eller næringskunder.

Ordningen vil gjelde fra og med strømregningen for desember, som faktureres i januar. Den vil vare til og med mars 2022. Regjeringen vil fremme nødvendig proposisjon til Stortinget om bevilging og lovforslag.

Med de prisforventningene som markedet har for perioden desember 2021 – mars 2022 blir samlet kompensasjon for perioden for en enebolig (27 000 kWt/år) blir 4 118 kr, og for en leilighet (11 000 kWt/år) bli 1678 kr.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.