Björk til Trondheim og Bergen!

indianer

Björk, en av verdens fremste og viktigste musikere de siste 30 årene, kommer til Olavsfest i Trondheim og Bergenhus Festning.

Sommeren 2022 skal selveste Björk ha konserter under Olavsfest og Bergen Live. På Festningen i Trondheim lørdag 30. juli og Bergenhus Festning i Bergen 3. august, får vi møte en unik artist som gjennom flere tiår har påvirket populærkulturen og flyttet grenser med sin hvileløse skapertrang og beinharde integritet.

Les også:  The Creedence Experience kommer til Svømmehallen i Bodø!

Tidligere i høst startet Björk et nytt kapittel i en eventyrlig karriere gjennom fire «Björk Orchestral»-konserter på Island i oktober. Neste år tar hun med seg konseptet på turné, og har med seg strykeorkesteret Trondheimsolistene, som selv er en internasjonal størrelse og kapabel til å matche selveste Björk.

Til sammen har de to aktørene på scenen svimlende 28 Grammy-nominasjoner (15 til Björk, 12 nominasjoner og én pris til Trondheimsolistene).

Les også:  Ny lydbok: Bruker KI for stemmen til Kunt Hamsun i "Sult"

Gjennom karrieren har Björks musikk og tekster riktignok hatt tydelig røtter til Islands unike, forblåste og vulkanske natur – forsterket av en naturnær barndom – men minst like mye til hypermoderne teknologi og urbane, grensesprengende kunstuttrykk. Enten det handler om et lydbilde som stadig ligger foran tiden, men også om et visuelt uttrykk som aldri slutter å overraske og fascinere, er Björk mye mer enn en artist, hun er i enda større grad en multikunstner og en kunstinstallasjon.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.