Storebrand skal utfordre monopolet på kommunepensjoner

storebrand

Jon M. Hippe er ansatt som direktør for offentlig pensjon i Storebrand Livsforsikring. Hippe skal lede arbeidet med å forberede Storebrand på å gå inn i markedet for kommunal tjenestepensjon.

– Jon Hippe er usedvanlig godt kvalifisert for å lede dette arbeidet. Han er en av Norges ledende eksperter på pensjonsfeltet, sier konserndirektør for bedriftsmarkedet, Geir Holmgren.

For tiden er Hippe forskningsleder i FAFO, med pensjon som spesiale. Hans kompetanse på pensjonsområdet er vel dokumentert og han er allment kjent som en uredd og frittalende deltaker i debattene rundt spørsmål om pensjon.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene flås og bompengene sløses!

Gleder seg til å komme i gang
Hippe er også en flittig brukt rådgiver om pensjonsspørsmål og har ledet en rekke offentlige utvalg på pensjonsområdet. Tidligere har han blant annet vært daglig leder i FAFO i ti år.

59-åringen har også en bred næringslivsbakgrunn, blant annet som Telenor-direktør og som ansatt i Storebrand fra 1995 til 2001. Her var han også med i konsernledelsen. Hippe tiltrer 1. juni.

Les også:  22. februar er andelslandbrukets dag!

– Jeg gleder meg stort til å komme i gang. Denne stillingen er en fin mulighet til å kombinere fagkunnskap med en stor forretningsutfordring. Den kombinasjonen blir det givende og interessant å gå i gang med, sier Hippe.

Vil utvikle brukervennlige løsninger
Med Hippe ansetter Storebrand en som lytter og forstår både myndighetenes, kommunalt ansattes og kommunenes behov.

– Dette blir spennende, og ikke bare rent pensjonsfaglig. Å bidra til å utvikle brukervennlige, teknologiske løsninger som de ansatte får nytte av blir også en viktig del av jobben, sier Hippe.

Les også:  Spar penger: Dette kan du gjøre med middagsrestene

Storebrand er markedsledende innenfor pensjon til privat sektor og er kjent som en leverandør av bærekraftig sparing med høy kvalitet.

– Vi ønsker å også levere en langsiktig pensjonsløsning for offentlig sektor, og jobber nå hardt for å få de rette betingelsene på plass. Gjennom ansettelsen av Jon M. Hippe tar vi et viktig skritt videre, sier Geir Holmgren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.