Sterk vekst for Norconsult i 1. kvartal 2019

norconsult

Norconsult omsatte i første kvartal 2019 for MRD NOK 1,621, noe som utgjør en økning på ca. 28 prosent sammenliknet med samme periode i 2018. Driftsresultatet viser MNOK 126,7 – mot MNOK 90,4 i første kvartal 2018. Veksten omfatter virksomhetene i både Norge, Sverige og Danmark. 

Norconsult hadde i første kvartal 2019 solide økonomiske resultater, basert på både organisk vekst og oppkjøp. Dette gjelder også når man hensyntar årets påskeavvikling, som i fjor fant sted i første kvartal. Underliggende organisk vekst er 11 prosent for kvartalet.

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

– Vi er spesielt godt fornøyd med at vi klarer å fortsette den sterke veksten – både organisk og gjennom oppkjøp. Norconsult leverte i første kvartal lønnsom vekst i Norge, Sverige og Danmark, i tråd med selskapets strategi om utvidet nordisk fotavtrykk. Det er en viktig suksessfaktor at vi klarer å kombinere god prosjektgjennomføring med økt aktivitet og vekst i et marked med sterk konkurranse, sier konsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult.

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

Blant forretningsområdene er det Hovedkontor som har den største omsetningsveksten. Forretningsområdet Norden viser sterk vekst og resultatforbedring i nær alle områder. I forretningsområdet Regioner Norge ser man også en betydelig omsetningsøkning, spesielt i regionene Midt og Vest. Det er god vekst innen alle markedsområder. 

I løpet av det første kvartalet kjøpte selskapet Kjeller Vindteknikk AS, Geovest AS, Heyerdahl Arkitekter AS, Ildne AS samt Johnels & Moberg Arkitekter AB i Sverige. Oppkjøpene bidrar til å befeste selskapets posisjon som en av de ledende tverrfaglige rådgiverbedriftene i det nordiske markedet, og åpner for at selskapet kan løse flere og stadig mer komplekse samfunnsoppgaver.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.